avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... agent securitate
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

agent securitate

Pentru fost cadru militar,mai este nevoie de școala de agenti de paza,sau se obtine atestatul fara acel curs?
Cel mai recent răspuns: Dan Ciobanu , utilizator 11:07, 1 Februarie 2024
Da, trebuie parcurs acel curs.
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Boeriu Catalin, Consultant asigurari
Ok,dar m-ar interesa baza legală,lege,articol,aliniat,care mă obligă să fac acel curs,deoarece in legea 333/2003,art.38,alin.5,specifică neobligativitatea sustinerii acestui curs de catre cadre militare,politisti,etc.Vă multumesc anticipat.
Daca aveti certificat de competenţe profesionale, dobândit potrivit legii nu este nicio problema. Temeiul legal se afla chiar in norma indicata de dvs., respectiv: Sunt exceptate de la obligaţia obţinerii certificatului de absolvire a cursului de calificare profesională persoanele care deţin un certificat de competenţe profesionale, dobândit potrivit legii, şi care fac dovada că au avut calitatea de poliţist sau cadru militar ori au avut, pentru o perioadă de cel puţin un an, calitatea de soldat sau gradat voluntar.
Buna ziua, as dori sa stiu daca încă este în vigoare prevederea prin care foștii polițiști, cadre militare și cei care au lucrat cel puțin 1 an ca soldat, gradat voluntar, sunt exceptati de la obținerea atestatului de agent de pază? Va mulțumesc.
Bună ziua! Am un punct de vedere legat de acest subiect dar doream să știu dacă acel certificat de competențe profesionale pentru cei exceptați conf. art. 38 alin. 5 din L. 333 îl constituie diploma de absolvire arma "poliție", specialitatea "pază și ordine" eliberată de Școala Militară de Subofițeri de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina, instituție de învățământ a M.A.I. sau poate fi echivalat (și de cine), cu certificatul în speță? Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent securitate ion200 ion200 cei care au efectuat serviciul militar obligatoriu m-ai au nevoie de atestat pt a putea activa ca agent de paza (securitate),? multumesc (vezi toată discuția)
Atestare paza lucihuci1978 lucihuci1978 Daca fostii politisti, jandarmi, angajati MaPN(cadre militare) trebuie sa obtina atestatul pentru paza, Daca da, ce acte si conditii trebuiesc indeplinite. Va ... (vezi toată discuția)
Despre agent de securitate marcela65 marcela65 Va rog sa-mi spuneti ce calificare trebuie pentru meseria de agent de securitate, iar daca cei care au absolvit facultatea de stiinte juridice, specializarea ... (vezi toată discuția)