avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Activitate Veronica81

Activitate Veronica81

Răspuns la discuția Iesirea din indiviziune
In acel apartament locuieste soacra mea si bineinteles nici ea si nici cumnatul nu vor sa ne despagubeasca cu cota noastra parte, iar eu nu vreau sa raman cu fetita cu cote indivize in acel imobil care se degradeaza si clar ii scade valoarea. Care este calea legala de a le cere contravaloarea partii mele si a fetitei si de iesire din indiviziune ?


Buna seara
Am si de data aceasta nevoie de ajutorul dvs. Speta e urmatoarea. In 2012 a decedat socrul meu, dar pana in prezent nu s.a facut succesiunea dupa decesul acestuia. Intre timp a decedat si sotul meu. Azi a venit soacra mea cu un certificat de mostenitor in care sunt trecuti 3 mostenitori pt 1/2 dintr.un imobil cu 3 camere: 2/8 soacra, 3/8 unul dintre fii si 3/8 sotul meu. Eu trebuie sa fac supliment la succesiunea dupa sotul meu si sa fiu numita impreuna cu fetita mea minora mostenitoarele cotei de 3/8 din jumatatea imobilului ce face parte din masa succesorala. Cum pot proceda pt a fi despagubite cu cota parte( eu si fetita) si sa iesim din indiviziune ?
Va multumesc !
Răspuns la discuția Onorariu avocat
Va multumesc !
Răspuns la discuția Onorariu avocat
Referitor la pct.4 -furnizorul/prestatorul nu are posibilitatea de a recupera de la beneficiar taxa pe valoarea adăugată care ar fi trebuit colectată pentru operațiunea respectivă- care e motivul pt care sau prin care nu poate recupera de la mine, in cazul de fata, al tva-ului ?
Răspuns la discuția Onorariu avocat
Sunt in etapa in care dl avocat trebuie sa imi factureze si sustine ca asa e corect sa factureze: 20% + tva intrucat spune dansul, atat timp cat la onorariu fix a scris + tva, se subintelege ca si in acest caz e la fel, chiar daca nu a mai mentionat asta ( nici nu mi.a spus atunci ca va fi + tva). Pe de alta parte, fiind vorba de despagubiri pt un minor, Autoritatea tutelara, vazand contractul, nu permite plata a mai mult de 20% cu tot cu tva. Ce pot face ?

Iulian Manea a scris:

Corect este cum spuneti (20% reprezinta onorariu plus TVA), dar consider ca este mai bine sa faceti un act aditional in care sa specificati explicit acest lucru. Cand veti cere asta puteti constata inclusiv ca domnul avocat poate considera invers.

Dansul nu vrea sa factureze cu tva inclus in cei 20%. Ce pot face ?
In contractul de asistenta juridica pe care l-am semnat cu dl avocat sunt mentionate 2 onorarii, astfel: onorariu fix 100 lei+TVA si un onorariu de succes (obtinere daune morale) de 20% din cuantumul obtinut. La acest onorariu de succes nu mai face referire de ,,+ TVA,, Cum trebuie sa imi factureze acest onorariu ? baza+tva din totalul carora sa reiasa procentul de 20% din cuantum conform contractului, sau suma ce reprezinta 20% din cuantum + tva ?
Răspuns la discuția Onorariu avocat
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns argumentat, eventual raportat la o lege ? Atat timp cat la primul paragraf face referire ca la onorariul fix de 100 lei se va adauga si tva, iar la onorariul de succes nu mai face vreo mentiune asupra tva-ului, se intelege cel putin ca aceea este suma de plata a beneficiarului de servicii, avocatul avand obligatia de a stabili baza+tva astfel incat totalul de incasat sa nu depaseasca suma mentionata in contract...nu ?
Răspuns la discuția Onorariu avocat
este o intrebare sau o afirmatie ?
Discuție Onorariu avocat
In contractul de asistenta juridica pe care l-am semnat cu dl avocat sunt mentionate 2 onorarii, astfel: onorariu fix 100 lei+TVA si un onorariu de succes (obtinere daune morale) de 20% din cuantumul obtinut. La acest procent nu mai face referire de ,,+ TVA,, Cum trebuie sa imi factureze acest onorariu procentual ? baza+tva din totalul careia sa reiasa procentul de 20% din cuantum, sau suma ce reprezinta 20% din cuantum + tva ?