avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Onorariu avocat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Onorariu avocat

In contractul de asistenta juridica pe care l-am semnat cu dl avocat sunt mentionate 2 onorarii, astfel: onorariu fix 100 lei+TVA si un onorariu de succes (obtinere daune morale) de 20% din cuantumul obtinut. La acest procent nu mai face referire de ,,+ TVA,, Cum trebuie sa imi factureze acest onorariu procentual ? baza+tva din totalul careia sa reiasa procentul de 20% din cuantum, sau suma ce reprezinta 20% din cuantum + tva ?
Cel mai recent răspuns: Veronica81 , utilizator 14:03, 11 Octombrie 2019
20% din cuantum + tva ?
este o intrebare sau o afirmatie ?
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns argumentat, eventual raportat la o lege ? Atat timp cat la primul paragraf face referire ca la onorariul fix de 100 lei se va adauga si tva, iar la onorariul de succes nu mai face vreo mentiune asupra tva-ului, se intelege cel putin ca aceea este suma de plata a beneficiarului de servicii, avocatul avand obligatia de a stabili baza+tva astfel incat totalul de incasat sa nu depaseasca suma mentionata in contract...nu ?
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Veronica81, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect este cum spuneti (20% reprezinta onorariu plus TVA), dar consider ca este mai bine sa faceti un act aditional in care sa specificati explicit acest lucru. Cand veti cere asta puteti constata inclusiv ca domnul avocat poate considera invers.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2019
Iulian MANEA, Contabil
Sunt in etapa in care dl avocat trebuie sa imi factureze si sustine ca asa e corect sa factureze: 20% + tva intrucat spune dansul, atat timp cat la onorariu fix a scris + tva, se subintelege ca si in acest caz e la fel, chiar daca nu a mai mentionat asta ( nici nu mi.a spus atunci ca va fi + tva). Pe de alta parte, fiind vorba de despagubiri pt un minor, Autoritatea tutelara, vazand contractul, nu permite plata a mai mult de 20% cu tot cu tva. Ce pot face ?

Iulian Manea a scris:

Corect este cum spuneti (20% reprezinta onorariu plus TVA), dar consider ca este mai bine sa faceti un act aditional in care sa specificati explicit acest lucru. Cand veti cere asta puteti constata inclusiv ca domnul avocat poate considera invers.

Alte discuții în legătură

Tva nespecificat in contract ioanandreica ioanandreica Am un contract pentru servicii de internet . Pretul abonamentului este 450 euro. Furnizorul imi factureaza 450euro +TVA.Acest TVA nu este specificat in ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes cu sau fara tva Veronica81 Veronica81 In contractul de asistenta juridica pe care l-am semnat cu dl avocat sunt mentionate 2 onorarii, astfel: onorariu fix 100 lei+TVA si un onorariu de succes ... (vezi toată discuția)
Tva anulat oficiu- inspectie fiscala adriacst adriacst Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu informatii in legatura cu urmatoarea speta: O firma careia i-a fost anulat codul de TVA din oficiu conf art 153 alin 9 lit ... (vezi toată discuția)