Againstpas, fostul meu sot considera ca trebuie sa faca tot ce e necesar (petitii, procese, plangeri, memorii, sesizari si executari) si nu pregeta in a le face pe toate si chiar mai mult, S-a coalizat cu acei prieteni de familie cu care eu nu mai tin legatura din motive personale (nu din cauza divortului) pe care ii convinge de cat de nenorocita sunt eu si ii citeaza cu fiecare ocazie.
El m-a denigrat in fata copilului, familiei mele, grupui de parinti de la scoala, a vecinilor, a colegilor de serviciu pe care nici nu ii cunoaste, a prietenilor de familie comuni ba chiar si a celor carora nu le mai vorbeam de 10 ani.
El este evident victima mea.
Dat-mi voie sa fiu putin nelamurita: el e alienatorul sau eu? Sau printr-o logica cocosata alienatorul e doar parintele nerezident?
Va rog mai compilati si citatul de mai jos la afirmatiile dumneavoastra:
"Psihopații sunt ratați care se imaginează drept lideri. Cum am mai văzut, psihopatul nu admite niciodată că greșește, că face rău, că nedreptățește pe cineva, afară de situația când există un avantaj anume pentru el. Orice rău face celorlalți – prin minciună, trădare, manipulare, vătămare emoțională și fizică – reușește să proiecteze vina asupra victimelor și celor din jur."