avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protectia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protectia copilului

Bună ziua,
Sunt divorțată, am un băiețel de 7 ani. În luna decembrie am făcut o plângere la Poliție în legătură cu neplata de către tată a pensiei de întreținere către fiul meu pe o perioadă de aproape 2 ani. Ca urmare a acestei acțiuni, considerând-o o acțiune injustă, acesta a făcut o sesizare fără bază reală la Protecția copilului. Am fost chemată să dau declarație și urmează să fie și copilul audiat. Mi s-a spus, de asemenea că este posibil ca tatăl să depună și ulterior, din ce înțeleg eu după placul lui pentru că nici măcar nu a fost luată în calcul existența plângerii pe numele semnatarului de nerespectare a hotărârii judecătorești tocmai în ceea ce îl privește pe copil, condiții în care Autoritatea este nevoită să demareze din nou aceiași procedură. Doresc să vă întreb care sunt drepturile copilului meu și în ce formă poate fi protejat real pe viitor de astfel de acțiuni iresponsabile și declarat răuvoitoare ale tatălui biologic, în condițiile în care înțeleg că procedura actuală permite o astfel de investigație și implicit deranjarea și nu protejarea copilului. Cum pot fi oprite astfel de acțiuni și care sunt consecințele dacă pe viitor voi refuza să dau curs unor astfel de solicitări sau convocări care nu îmi protejează în fapt copilul. Vă rog să îmi mai spuneți dacă există vreo autoritate în România de protecție a mamei și copilului și care este legislația cu privire la protecția de agresiune psihică(au existat multe situații în ultimii 3 ani în care copilul a fost neglijat în weekendurile petrecute cu tatăl iar eu am fost amenințată, jignită, insultată de el). Îi rog doar pe cei care cunosc soluții de rezolvare a situației să răspundă. Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
almamater, utilizator
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 17:02, 19 Octombrie 2015
Ce fel de sesizare fără bază reală a făcut tatăl la Protecția Copilului ?
capetele de acuzație erau următorele:
nu l-am lăsat pe copil să se întâlnească cu vărul lui(nepotul tatălui) de Crăciun 2014- cu excepția acelui Crăciun când am avut alt program, fiecare sărbătoare a petrecut-o și cu familia mea și cu a tatălui(deși nu are program de vizitare);
nu l-am informat în legătură cu locul de desfășurare al serbării de Crăciun 2014 organizată de clasa copilului- a participat la toate serbările la care a dorit să participe și nu i-am îngrădit(nici nu am cum) niciodată accesul și informarea în instituțiile în care învață copilul; m-a văzut fratele lui că am agresat copilul pe strada o dată, nu se spunea unde, când sau cum- povestire în povestire mincinoasă- fratele lui și soția acestuia sunt indivizi abuzivi cu propriul copil, deci persoane foarte ''credibile'';
și mai era parcă un cap de acuzație, cred că nemulțumirea că nu poate lua sau vedea copilul când vrea el, oricum la fel de stupid încât mă simțeam, când am fost chemată la autoritate să mă justific, ca într-un film ridicol și ireal.
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
almamater, utilizator
Bănuiesc că ați evocat aceste aspecte la Protecția Copilului. Ei sunt obligați să efectueze o cercetare mai ales că este vorba despre o acuzație de agresare a copilului. Nu este vorba despre o părtinire sau de rea credință.
Ați putea, după aceste evenimente și din cauza producerii lor, să solicitați modificarea programului de vizitare deoarece ar fi nevoie de o stabilire mai detaliată a modului de efectuare a vizitei. Pentru o înțelegere mai corectă a speței ar fi bine să spuneți ce prevede exact sentința prin care s-a stabilit programul de vizitare.
Nici nu am pus sub semn de întrebare respectarea procedurii sau comportamentul si responsabilitatea, ireproșabilă dealtfel, a funcționarilor ci procedura în sine. depre program de vizitare am răspuns deja. imi puteti va rog raspunde daca puteti la intrebarile puse, pentru ca as dori sa aflu parerea unui specialist? multumesc
Intrebarile/solicitarile erau:
''Cum pot fi oprite astfel de acțiuni și care sunt consecințele dacă pe viitor voi refuza să dau curs unor astfel de solicitări sau convocări care nu îmi protejează în fapt copilul? Vă rog să îmi mai spuneți dacă există vreo autoritate în România de protecție a mamei și copilului și care este legislația cu privire la protecția de agresiune psihică(au existat multe situații în ultimii 3 ani în care copilul a fost neglijat în weekendurile petrecute cu tatăl iar eu am fost amenințată, jignită, insultată de el).
Îi rog doar pe cei care cunosc soluții de rezolvare a situației să răspundă. Vă mulțumesc. ''
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
almamater, utilizator
Am solicitat să menționați ce scrie exact în sentință privitor la programul de vizitare. Dacă nu doriți să răspundeți la această solicitare alte sfaturi nu pot să vă dau.

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)