Si noi cautam calea amiabila fara judecata dar am discutat acest lucru cu agresorul si in prima faza s-a opus spunandu-ne sa il dam in judecata caci el se va sustrage judecatii si nu se va prezenta ,dar in urma discutiilor mi-a cerut termen de gandire,iar acest termen cum i-am spui si lui il are de la sine pana cand vom fi chemati cu totii la politie. Va multumesc pentru raspuns !
Buna ziua! In data de 15.03 2015 orele 3 dimineata noul meu vecin care se muta-se in chirie fara acte,perete in perete cu mine,asculta muzica si facea galagie impreuna cu alte persoane care erau la el in vizita.Asta se repeta-se aproape seara de seara pana in acea dimineata cand am fost la usa lui si l-am rugat sa inceteze sa ne putem odihni eu si ceilalti vecini. Acesta nu a vrut sa inceteze si am repetat gestul de trei ori. A treia oara s-a infuriat si a inceput sa ma loveasca cu pumnii in cap pana am cazut pe jos,s-a urcat pe mine si a continuat sa ma loveasca pana cand un amic de-al meu care se afla la mine a iesit din casa auzind galagia si l-a tras de pe mine.Incercand sa sune apoi la politie,i-a fost smuls telefonul din mana si trantit de pereti,distrugandu-i-l.Un vecin a reusit sa anunte cazul printr-un apel de urgenta. Eu am fost dus la spital cu salvarea unde am stat trei zile pentru ingrijiri medicale.Acolo mi-a fost cusut lobul urechii deaorece era taiat pe margine.Mai aveam ambii ochi vineti si umflati si numeroase lovituri si julituri pe toata suprafata capului inclusiv buza sparta.Agresorul a fost transportat la sectia de politie dar dupa aproximativ doua ore a fost eliberat si a revenit la locul faptei unde a intrat peste prietenul meu la mine in casa. Acesta adormi-se,a sarit in pat peste el si a inceput sa il loveasca.Tatal agresorului fiind anuntat se afla deja in locuinta alaturat si acesta auzind scandalul a intrat si el in casa la mine si a reusit sa aplaneze scandalul potolindu-l pe fiul sau. Bunurile distruse sunt: un uscator de rufe care il aveam in casa si pe care agresorul in drumul lui l-a distrus,patul pe care l-a rupt cand s-a aruncat peste prietenul meu,si telefonul prietenului meu. Si eu si prietenul meu avem certificate medico-legale. Eu cu 12-14 zile ingrijiri medicale iar prietenul meu cu 10-12 zile ingrijiri medicale. Intrebarea mea este: Ce daune putem cere agresorului si care sunt sansele de a obtine banii de la acesta ? Ce ma sfatuiti sa fac ? Am depus si plangerile la politie. Dar am auzit ca el se poate sustrage si sunt sanse sa nu ne plateasca daunele. Noi ne-am gandit la suma de 10.000 de lei pana sa ajungem in instanta fara alte pretentii. E o suma mare,e una mica ? Si alte sfaturi daca imi puteti da. Va multumesc !