avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune morale si materiale in urma unei agresiuni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune morale si materiale in urma unei agresiuni

Buna ziua! In data de 15.03 2015 orele 3 dimineata noul meu vecin care se muta-se in chirie fara acte,perete in perete cu mine,asculta muzica si facea galagie impreuna cu alte persoane care erau la el in vizita.Asta se repeta-se aproape seara de seara pana in acea dimineata cand am fost la usa lui si l-am rugat sa inceteze sa ne putem odihni eu si ceilalti vecini. Acesta nu a vrut sa inceteze si am repetat gestul de trei ori. A treia oara s-a infuriat si a inceput sa ma loveasca cu pumnii in cap pana am cazut pe jos,s-a urcat pe mine si a continuat sa ma loveasca pana cand un amic de-al meu care se afla la mine a iesit din casa auzind galagia si l-a tras de pe mine.Incercand sa sune apoi la politie,i-a fost smuls telefonul din mana si trantit de pereti,distrugandu-i-l.Un vecin a reusit sa anunte cazul printr-un apel de urgenta. Eu am fost dus la spital cu salvarea unde am stat trei zile pentru ingrijiri medicale.Acolo mi-a fost cusut lobul urechii deaorece era taiat pe margine.Mai aveam ambii ochi vineti si umflati si numeroase lovituri si julituri pe toata suprafata capului inclusiv buza sparta.Agresorul a fost transportat la sectia de politie dar dupa aproximativ doua ore a fost eliberat si a revenit la locul faptei unde a intrat peste prietenul meu la mine in casa. Acesta adormi-se,a sarit in pat peste el si a inceput sa il loveasca.Tatal agresorului fiind anuntat se afla deja in locuinta alaturat si acesta auzind scandalul a intrat si el in casa la mine si a reusit sa aplaneze scandalul potolindu-l pe fiul sau. Bunurile distruse sunt: un uscator de rufe care il aveam in casa si pe care agresorul in drumul lui l-a distrus,patul pe care l-a rupt cand s-a aruncat peste prietenul meu,si telefonul prietenului meu. Si eu si prietenul meu avem certificate medico-legale. Eu cu 12-14 zile ingrijiri medicale iar prietenul meu cu 10-12 zile ingrijiri medicale. Intrebarea mea este: Ce daune putem cere agresorului si care sunt sansele de a obtine banii de la acesta ? Ce ma sfatuiti sa fac ? Am depus si plangerile la politie. Dar am auzit ca el se poate sustrage si sunt sanse sa nu ne plateasca daunele. Noi ne-am gandit la suma de 10.000 de lei pana sa ajungem in instanta fara alte pretentii. E o suma mare,e una mica ? Si alte sfaturi daca imi puteti da. Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
danudny, utilizator
Cel mai recent răspuns: danudny , utilizator 08:09, 3 Aprilie 2015
Mie mi se pare o sumă justificată, având în vedere că ați suferit din cauza actelor de violență. Cât despre răspunderea penală, rămâne de văzut dacă veți ajunge în judecată.Puteți aborda calea amiabilă, medierea, în vederea obținerii prejudiciului și clasarea cazului penal, care ar fi favorabil agresorului.
Si noi cautam calea amiabila fara judecata dar am discutat acest lucru cu agresorul si in prima faza s-a opus spunandu-ne sa il dam in judecata caci el se va sustrage judecatii si nu se va prezenta ,dar in urma discutiilor mi-a cerut termen de gandire,iar acest termen cum i-am spui si lui il are de la sine pana cand vom fi chemati cu totii la politie. Va multumesc pentru raspuns !
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
danudny, utilizator
Avand in vedere ca discutam despre fapte penale, agresorul va raspunde pentru actiunile sale, indiferent daca se sustrage cercetarii sau nu. Odata chemate la politie atat partea vatamata, cat si suspectul, pot solicita solutionarea conflictului pe cale amiabila. Organul de cercetare va solicita depunerea contractului de mediere, urmand ca cercetarea sa continue, daca in timp de 3 luni de la semnarea contractului partile nu vor depune acordul de mediere.
Fireste ca agresorul va alege daca doreste sa execute pedeapsa cu inchisoarea, sau sa scape doar cu acoperirea prejudiciului.
Va multumesc pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii in apartament biasimeon biasimeon Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ma afectează de aproximativ doi ani si nu stiu cum sa procedez. Acum doi ani de zile m-am mutat cu ... (vezi toată discuția)
Altercatie cu un vecin,soldata cu plagi taiate Razvan41 Razvan41 Buna ziua As vrea sa imi expun si eu cazul meu ,in speranta ca cineva cu conpetenta juridica ,m-a va ajuta.In seara zilei de 10 09,coboram din holul ... (vezi toată discuția)
Probleme vecini biasimeon biasimeon Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ma afectează de aproximativ doi ani si nu stiu cum sa procedez. Acum doi ani de zile m-am mutat cu ... (vezi toată discuția)