avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Activitate BMW123

Activitate BMW123

Deci? Daca iti dai in judecata firma la care lucrezi, risti sa ramai apoi fara un nou serviciu, pt ca datele personale sunt publicate pe portal.just.ro si au acces la ele viitorii angajatori? Chiar nu exista protectie?
Dar
"Conceptul de protecţie a datelor cu caracter personal reprezintă dreptul persoanei fizice de a-i fi apărate acele caracteristici care conduc la identificarea sa şi obligaţia corelativă a statului de a adopta măsuri adecvate pentru a asigura o protecţie eficientă.Prin date cu caracter personal se înţeleg acele informaţii care pot fi puse direct sau indirect în legătură cu o persoană fizică identificată sau identificabilă, cum ar fi,cu titlu de exemplu, numele, prenumele, cod numeric personal, adresa, telefon, imaginea, vocea, situaţia economico-financiară, profesia. " --sursa [ link extern ]

Din definitia de mai sus eu inteleg ca numele si prenumele sunt date cu caracter personal.
Salut,

Am fost reclamant intr-un proces civil (litigii de munca) cu fostul angajator si numele si prenumele mi-au aparut pe portal.just.ro asociate dosarului in cauza. Intre timp procesul+apelul s-au incheiat capatand o hotarare definitiva, fara cale de atac.

Am solicitat instantelor de judecata stergerea datelor mele personale, respectiv a numelui de pe portal.just.ro deoarece imi creaza un prejudiciu de imagine, fiind intrebat la interviurile la care particip pt gasirea unui nou loc de munca despre "problemele mele in instanta cu fostul angajator".

Raspunsul primit de la tribunal+curtea de apel a fost ca nu imi vor sterge numele si prenumele, caci date personale inseamna CNP, adresa...si ca nepublicandu-le pe acelea sunt protejat.

Intrebari:
-este in regula ca nedandu-mi expres consimtamantul ca numele meu sa apara pe site-ul just.ro si aratand ca mentinerea lui imi creaza probleme, acesta sa ramana in continuare acolo?
-Nu este o incalcare a legii privind protejarea datelor cu caracter personal?
-Ce se poate face?

Multumesc.



Cautati-va un alt loc de munca. Din momentul in care se comporta asa e clar ca nu va mai vor in preajma. Dvs de ce sa-i mai vreti? Teoretic hartuirea ar trebui pedepsita; practic, eu nu cunosc in Romania vreun caz de om obisnuit care sa fi castigat un proces de acest gen. De obicei firmele care-si permit asa ceva au "spatele" asigurat, aceasta insemnand ca au cunoscuti si la Tribunal/Judecatorii. Va spun asta din perspectiva unui om care a trecut printr-o situatie asemanatoare.
Tocmai am aflat ca la recurs sunt alti judecatori, nu aceiasi. Si orasul e altul.
sunt obligat sa stau la dispozitia proprietarului si al agentiilor imobiliare cat timp au clienti?
Incetarea contractului:
a) la expirarea duratei prevazute e parti
b)de drept, in cazul distrugerii totale a bunului din cauze neimputabile LOCATARULUI
c) prin acordul partilor in forma scrisa
d) unilateral, la initiativa uneia dintre parti, cu notificarea scrisa a celeilalte parti, in prealabil cu 30 zile
Buna seara,
acum trei luni am inchiriat un apartament prin intermediul unei agentii imobiliare. Agenta a adus un model de contract pe care l-a completat de fata cu chiriasul si proprietarul. Contractul de inchiriere s-a facut pe un an.
Dupa doar 2 luni, proprietarul a scos apartamentul la vanzare si am fost sunat ca sa permit vizita unor noi agenti imobiliari( de la alta agentie) care au venit si au facut poze in apartament, postandu-le apoi pe internet, alaturi de anuntul de vanzare.

Ce pot sa fac in acest caz?


multumesc pentru incurajare. Pot recuza judecatorul si muta procesul in alt oras? Domiciliul meu este in alta parte...
Tocmai am pierdut procesul pt asa-zisa abatere disciplinara. Desi in referat nu s-a specificat in ce consta parasirea locului de munca si cand s-a intamplat. Nu a fost mentionata nicio dovada cum ca as fi facut acest lucru. Au fost audiati si martorii care au spus ca ei m-au vazut la birou in ziua respectiva, dar ca nu au fost atenti la mine in fiecare minut. Dar ca nici ei nu anunta seful ori de cate ori ies din birou si nu li s-a spus niciodata ca ar trebui sa faca acest lucru.

Deci... justitia din Romania. A, unde sa mai pun ca avocatul m-a abandonat cand a aflat cine este judecatorul si cu ce firma am procesul.

Mai are rost sa fac recurs? Mai are rost sa traiesc in Romania?