avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate neamtuandrei

Activitate neamtuandrei

Bună ziua,
Ma ocup cu confecționarea si comercializarea unor produse textile cusute manual din bumbac si alte fibre textile (posetute, sacose, fete de masa, brațări cusute) dar si cu produse din ceramica si lemn pe care le cumpar din terte parti. Acestea intentionez sa le vand prin intermediul propriului meu magazin online.
Ce COD(uri) CAEN sa aleg?

Eu am gasit doua pana acum
• 4791 Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet
•1392 Fabricarea de articole confectionate din textile (cu exceptia imbracamintei si lenjeriei de corp)


Va multumesc anticipat
Vă mulțumesc pentru că mi-ați răspuns. M-am decis să înființez o Întreprindere Individuală pentru inceput. Voi reveni cu un mesaj referitor la obligativitatea prezentării unui act de studiu pentru această activitate, pentru cei care se află sau se vor afla în situația mea,
O zi bună!
Bună ziua,
Intenționez să deschid un magazin online având ca principala activitate comercializarea produselor textile(artizanat) realizate atât de mine cât și de terte persoane. Produsele realizate de terte persoane vor fi cumparate de mine și vandute pe site. Nu dețin diplomă în domeniu (am înteles că pentru PFA este nevoie). Sediul va fi apartamentul în care locuiesc, fară activitate economica, afacerea fiind online. Vă rog frumos să ma ajutați cu un raspuns

1.Ce formă juridică ar fi recomandată în această situație?, având în vedere faptul că intenționez să extind afacerea la un nivel mai înalt?
2. Am pe stoc în jur de 200 de articole, creații proprii. În ce măsură pot să le vând prin intermediul site-urilor de socializare, fără a avea una o formă juridică? Este legal?

Vă mulțumesc anticipat,
Andrei Neamtu
Va multumesc pentru raspuns.
Am o nedumerire. Dupa 2 zile dupa ce a avut loc accidentul, am fost chemat la politie pentru semnarea procesului verbal iar politistul nu mi-a dat un exemplar, m-a lasat sa-l citesc doar. Ar fi trebuit sa primesc si eu unul? Am semnat 2 procese verbale identice.
Buna ziua,

Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, circulatia fiind permisa in ambele sensuri. Este vorba despre o strada foarte circulata, din centrul orasului.
In momentul in care pietonul s-a angajat in traversarea neregulamentara a strazii, trecerea de pietoni fiind la o distanta de aproximativ 200 metri, eu ma aflam pe banda 1, circuland cu o viteza de 50-55 km/h iar pe banda 2 se afla un alt autoturism care imi obstructiona vizibilitatea. Soferul de pe banda a 2-a a pus o frana brusca si a reusit sa-l evite pe pieton insa eu nu am apucat decat sa trag stanga de volan in timp ce am franat puternic, oprindu-ma la o distanta de 6-7 metri. L-am lovit cu o parte din bara fata, aripa dreapta, oglinda,far si stalp.
Am sunat la 112, a sosit ambulanta si politia, dupa primele cercetari de la fata locului verdictul a fost trecere neregulamentara, vinovat fiind pietonul. Actele (permisul, talonul, asigurarea) mi-au fost inapoiate de catre agentul care a ajuns la fata locului, la scurt timp dupa declaratie. Am revenit dupa 2 zile iar pe declaratia politistilor scria ca nu au existat urme de franare, carosabilul a fost uscat, etc, vinovat insa fiind pietonul care a traversat ,,in fuga,,.
M-am interesat de starea dansului si din cate am inteles de la apartinatorii acestuia, incercand sa ma sensibilizeze, pietonul are fracturi la nivelul picioarelor si a bazinului, 2 hematoame la creier, amnezie retrograda, si alte afectiuni, acesta avand nevoie de cel putin 4 luni de spitalizare.
Datorita faptului ca pietonul accidentat este incapabil inca sa completeze o declaratie, am vorbit cu apartinatorii acestuia si mi-au spus ca nu au nici o pretentie financiara si ca este evident ca dansul a fost de vina, trecand neregulamentar. Atitudinea lor s-a schimbat complet insa atunci cand le-am atras atentia asupra pagubelor suferite de autoturismul meu (dupa o constatare efectuata la un service autorizat mediocru, costul reparatiei se ridica la 7900 lei) si mi-au spus ca acestia vor cere o expertiza a vitezei si vor face tot posibilul ca eu sa fiu scos vinovat deoarece nu este posibil, circuland cu o viteza de 50km/h sa-l accidentez intr-un asemenea hal pe pieton, provocandu-i atatea suferinte. Mentionez ca atat domnul pieton cat si apartinatorii acestuia au o situatie financiara foarte buna, neducand lipsa de fonduri pentru ,,efectuarea tuturor expertizelor,, de catre politie, pentru a scoate ,,adevarul,, la iveala.
Intrebarile mele sunt:
-Care sunt sansele ca eu sa fiu scos vinovat pentru producerea accidentului?
-Exista vreo sansa ca eu sa fiu obligat sa-i platesc pietonului, taxele pentru spitalizare, recuperare, etc?
-In urma expertizei de viteza, in cazul in care se constata ca am avut 53-54 km/h (limita fiind 50 pe acel sector de drum) pot fi scos eu vinovat pentru producerea accidentului?
-In zona sunt camere de supraveghere, fiind vorba de centrul orasului. Ar avea vreo relevanta imaginile de pe camerele de pe supraveghere, m-ar putea ajuta in viitorul proces, pentru a stabili vinovatia pietonului?
-Politistii au constatat ca nu exista urme de franare desi eu am franat puternic. Asta poate confirma faptul ca nu am avut viteza?



Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Mai pot circula 20 de zile cu masina si mi se pare absurd ca eu sa-mi repar masina, platind in jur de 7500 de lei, avand in vedere ca pietonul a trecut printr-un loc nemarcat. Eu sunt foarte revoltat si vreau sa il dau in judecata pe pieton pentru a-mi repara masina!
Mentionez faptul ca cei de la politie mi-au spus atat la fata locului cat si ulterior, la sectie ca vinovat pentru producerea accidentului, este pietonul dar ca urmeaza sa mi se deschida dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, pentru ca asta e procedura.
Am un martor care imi sustine teoria, aceea ca mi-a sarit brusc in fata (este vorba de soferul de pe B2, cel care circula in dreptul meu si l-a evitat pe pieton

Va multumesc anticipat