Buna ziua
Sunt administratorul unei mici firme de redistributie.
In luna noiembrie,in baza unei comenzi am onorat o comanda catre un client la sediul acestuia ,livrarea constitituindu-se in factura fiscala si produsele aferente.
Dupa 2-3 ore am fost sunati de catre respectivul client care invocând vezi doamne lipsa lichiditatilor ne-a informat ca renunta la comanda respectiva.
Totul petrecandu-se spre sfarsitul programului am convenit de comun acord ca factura si produsele sa fie ridicate a doua zi de catre un coleg de-al nostru.
Si de aici incep problemele:fiind ultima factura emisa in ziua respectiva colega noastra de la facturare a considerat nula factura catre clientul respectiv si in virtutea faptului ca factura refuzata va fi recuperata a doua zi si distrusa a intrat pe numarul respectiv de factura,a modificat clientul si a generat in continuare facturi catre alti clienti.
A doua zi un sofer a ridicat marfa de la client,nu insa si factura fiscala deoarece i s-a comunicat ca respectiva a fost distrusa de acestia.
Pana aici totul bine si frumos.
Acum 3 zile aflam cu stupoare ca factura respectiva nu a fost distrusa de acestia,mai mult au luat-o ca atare si au bagat-o in actele contabile aferente lunii noiembrie.
Care este modalitatea de a rezolva aceasta problema?In momentul de fata ei detin o factura emisa de noi insa nerecunoscuta de firma noastra care are ca data si nr de factura un alt client inregistrat in contabilitatea noastra
va multumim