avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate Ianiselecom

Activitate Ianiselecom

Buna ziua,

Va rog Spuneti-mi ce înțelegeți Dvs din următoarea fraza :” sau documente bancare care să ateste plata pentru expedierea sau transportul bunurilor;”

Înțelegem documente bancare care sa ateste plata valorii bunurilor trimise, sau documente bancare care sa ateste plata pentru serviciul de transport al bunurilor ?

E vorba de noile condiții pt a proba livrări intracomunitare de mărfuri și nu îmi e clar acest paragraf ...

Multumim !
Buna seara .

Va rog oferiți-mi ceva informații pt situația următoare :

- am obținut autorizație de construcție imobil p+1, CUT-ul maxim din certificatul de urbanism fiind atins prin acest p+1;
- a fost efectuată construcția la rosu a imobilului;

- intenționez sa mai construiesc etajul 2 retras, prin acest “aviz de oportunitate 20%” numai ca nu înțeleg care este procedura/modul prin care îl pot obține.

Arhitectul care a proiectat casa spune ca va face o “dispoziție de santier” pe care o va anexa la proiectul/autorizația de la primărie pt p+1 și ca este suficient.

Eu am și proiect pt acest etaj 2r, numai ca el nu a foat prins in prima autorizatie tocmai pt ca depășeam CUT-ul.

Îmi puteți oferi ceva informații câte eate procedura pt obținerea acestui aviz de oportunitate 20%, cred ca treaba cu dispoziție de santier este prea usoarabsa fie adevarata....

Mulțumesc !
Buna ziua.

Dețin un teren cu o casa bătrânească lipita la calcan in partea din stânga proprietații, aici având ca vecin domeniul public.

Vecinul din dreapta terenului meu are casa construită tot la calcan , peretele casei lui fiind la 20cm de gard (construit de el).

Întrebare: in situația in care demolez casa mea, ca sa pot construi alta dar de aceasta data la calcan in partea dreapta, am nevoie de acordul vecinului, sau se considera ca asa cum el a construit la limita proprietații o pot face si eu ?
Menționez ca nu intenționez sa ma lipesc de el, doar ca, noua casa va fi apropiată de a lui( sau a lui de a mea)

Mulțumesc.