avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Informație despre calcan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Informație despre calcan

Buna ziua.

Dețin un teren cu o casa bătrânească lipita la calcan in partea din stânga proprietații, aici având ca vecin domeniul public.

Vecinul din dreapta terenului meu are casa construită tot la calcan , peretele casei lui fiind la 20cm de gard (construit de el).

Întrebare: in situația in care demolez casa mea, ca sa pot construi alta dar de aceasta data la calcan in partea dreapta, am nevoie de acordul vecinului, sau se considera ca asa cum el a construit la limita proprietații o pot face si eu ?
Menționez ca nu intenționez sa ma lipesc de el, doar ca, noua casa va fi apropiată de a lui( sau a lui de a mea)

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 19:51, 1 Aprilie 2015
Buna seara.

CAPITOLUL III
Limitele juridice ale dreptului de proprietate privată

SECŢIUNEA 1
Limite legale

Art. 612

Distanţa minimă în construcţii

Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.


[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul nu imi da autorizatia de constructie tiberiupi@yahoo.com tiberiupi@yahoo.com Buna ziua. Am o casa prin Militari (Bucuresti/sector 6) care este insa veche si as dori sa o demolez si sa construiesc alta. Vecinul meu insa nu vrea sa imi ... (vezi toată discuția)
spatiu minim lasat intre o casa mea pe hotar si o alta casa care se construieste 1mitubisi2 1mitubisi2 Buna ziua, Va rog sa ma informati in legatura cu urmatoarele: Casa mea se afla construita pe hotar. Lipita de casa mea, se afla alta casa, care urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)
Amplasare constructie mine58 mine58 Buna ziua , As dori sa construiesc o casa la tara si as dori sa -mi spuneti care e distanta minima obligatorie fata de linia de hotar a propietarului ... (vezi toată discuția)