avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate drmon

Activitate drmon

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ei ma gandesc ca nu in cazul in care vreau sa ma transfer si am acceptul celeilalte institutii, am inlocuitor in birou (deci nu se intrerupe activitatea biroului)) nu poate sa ma tina legata de institutie, multumesc frumos pentru raspuns.
Eu tocmai de asta întrebasem, ca știam de ordinanta asta....dar nu mai înțelegeam ce se aplica sau nu.

Manuela Rășină a scris:

Cornel Vasile a scris:

(...)
Conform articolului VII din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 127 din 28 decembrie 2023

Recunosc că nu am știut de acest OUG.
Ai cunoștință să mai fi apărut vreunul care să prelungească excepția și pentru 2025? Că altfel rămâne valabil ce prevede Codul administrativ.

multumesc
Am înlocuitor în birou, asa ca nu are ce motiva.

Cornel Vasile a scris:

Șeful instituției publice de la care se transferă funcționarul public trebuie să emită actul administrativ de modificare a raporturilor de serviciu sau, în situația în care, prin plecarea angajatului, este afectată desfășurarea activității, să comunice refuzul motivat al transferului la cerere. Refuzul trebuie comunicat în cel mult cinci zile lucrătoare de la primirea înștiințării.

Poate conducatorul institutiei unde iti desfasori activitatea sa refuze transferul functionarului public la o alta institutie care a solicitat transferul in cadrul institutiei ei?
multumesc
Răspuns la discuția Transfer funcționar public
La cerere

Cornel Vasile a scris:

Transferul poate fi:
- in interesul serviciului
- la cerere

Care va intereseaza?

am o intrebare, pe un post scos la concurs de catre o primarie se mai poate face cerere de transfer ? sau trebuie sa ma duc sa dau concurs, desi postul respectiv e in grad inferior functiei pe care o detin acum
Transfer funcționar public
Suprapunere suspendare permis.
In data de 02.06 mi s a eliberat o dovadă de conducere și un proces verbal cu suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile începând de la data de......nu scrie. Ulterior am fost iar la poliție pentru aceeași tip de faptă (nedeclarare atingere autoturism în 24 de ore), mi s a luat dovada de 15 zile și mi s a da o alta numai cu 8 zile și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 18.06 ( data la care teoretic trebuia să înceapă și cealaltă suspendare, dar care nu a fost menționata) . Deși dl polițist mi a spus că cele două suspendari se cumulează adică am permisul luat 60 de zile, conform ultimului proces verbal unde scrie clar 30 de zile începând cu data de 18.06, pot sa iau în considerare că pe 19.06 mă pot duce sa mi ridic permisul?
Mai am timp o zi să mă duc să dau in instanță că primul proces verbal e lovit de nulitate absolută întrucât nu scrie clar de la ce data se incepe suspendarea dreptului de a conduce