avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate usermarian

Activitate usermarian

Bună ziua!
Mă numesc Ușer Marian.
Recent am primit hotărârea prin care am devenit beneficiar al OG 105/1999, modificată prin legea 154/2021.
OUG 130/2021 amână până la 01.01.2023 doar indemnizația cuvenită sau și facilitățile prevăzute la art. 5 al OG 105/1999(asistență medicală gratuită, bilete gratuite clasa I la CFR, etc.)?
Mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Recalculare pensie

Carp Mircea a scris:

Exista la dosarul de la casa locala.
Ar fi trebuit sa fie comunicate si pensionarilor.
Cele de pe O.U.G.100/2008 in procent de 100% au fost comunicate.
Cele de pe art.169 nu prea am auzit pe nimeni sa le fi primit.
Aici ma incadrez si eu.

Mulțumesc!
Nu știu ce sa spun. Pe de o parte este greu de crezut ca nu s-au expediat atunci(sau s-au pierdut) deciziile de recalculare. Pe de alta parte a trecut termenul de 15.04.2019 pana la care se spunea ca se trimit deciziile de recalculare pe legea 221/2018 pentru cei mai in vârsta, ieșiți mai de mult la pensie.
Răspuns la discuția Recalculare pensie

Carp Mircea a scris:

Nu.
A primit doua majorari.
-Prima in iunie 2009 prin aplicarea O.U.G.100/2008
-A doua in ianuarie 2011 prin aplicarea art.169(1) lit.a) din legea 263/2010.

Mulțumesc!
Totuși actele.normative de care vorbiți fac referire la majorarea punctajului de pensie. Nu ar trebui sa existe niște decizii de recalculare? Nu are așa ceva.
Buna seara!
Soacra mea a lucrat la Oficiul farmaceutic(laboratorul pentru controlul medicamentelor) ca asistenta de farmacie și a ieșit la pensie in 1996, la 50 de ani pentru ca i s-a considerat toată perioada de activitate in grupa a II-a de munca(36 de ani, ca urmare a adăugării de ani la vechime). Menționez ca nu a beneficiat in trecut de nicio recalculare.
Se încadrează la recalcularea pensiei in baza legii 221/2018?
Va mulțumesc anticipat pentru raspuns!
Bună ziua,

Am absolvit studii universitare de lungă durată(4 ani) și masterat de 2 ani(ciclul II Bologna). Perioada în care am urmat masterul se ia în considerare la pensie? Cunosc faptul că studiile de lungă durată sunt echivalente cu ciclurile I+II Bologna, dar am avut nevoie de master.

Toate cele bune!