Bună ziua! În data de 18.08.2025 am primit o notificare în care mi s-a comunicat că nu mi-am respectat obligațiile de plată din contractul încheiat între mine și BCR ,dar la momentul actual eu imi onorez plățile, lunar, pană la epuizarea creditului în contul executorului judecătoresc ,avand în vedere faptul că din mai 2024 există un dosar de executare silită și o înțelegere amiabilă cu BCR. Suma stipulată in înștiintare nu este cea reală. Cum mă pot apăra în acest sens pentru că banca face un abuz, nu respectă înțelegerea de plătă, suma pe care o comunică nu este rreală, ba mai mult mă înștințează că vor să vîndă creanța la o firmă de recuperare creanțe. am sunat la BCR dar una din angajate nu a știut ce să îmi spună . sunt disperată pentru că dacă vor vinde creanța, eu iar voi plăti cheltuieli de executare , am toate deovezile de plată
Bună ziua! Am următoarea întrebare : o hotărâre ramasa definitivă mai poate fi completată în dispozitiv? Este vorba de o înregistrare tardivă a nașterii , unde nici în preambul , nici în dispozitiv nu sunt cuprinse date de naștere, locul nașterii si nici domiciliul mamei., iar actul de naștere prevede nume si prenume tată/mamă, cu date de naștere, loc de naștere și domiciliu părinților.
Bună ziua! Am următoarea întrebare, am fost dat în judecată pentru a plăti pensie de întreținere pt minor după 10 ani , iar acțiunea a fost introdusă nu la domiciliul meu ca pârât ci la domiciliul reclamantei. Precizez ca nu am nici un venit, lucrez cu ziua prin sat să-mi câștig existenta, pot să depun întâmpinare ?
i s-a adus la cunostință in repetate randuri atat de către mine cat si de către primar! sincera să fiu ea are ceva personal cu mine si prin asta s-a razbunat pe mine! Dacă o actionez in instantă pentru incălcarea drepturilor mele?!
Bună ziua! Am următoarea întrebare : Sunt functionar public - referent , studii medii într-o unitate adm teritorială de comună . În anul 2011 trebuia din punct de vedere legal să mi se facă promovarea intr-un grad superior celui pe care il aveam si anume referent superior, însă secretarul a invocat fel de fel de motive, ba că nu stie să facă, ba că peste ceva timp, si abia acum în data de 27 aprilie voi sustine examenul . Intrebarea este pot să o actionez în instantă pentru faptul că nu mi-a fost făcută promovarea in anul 2011 si că de atunci si pana acum au trecut aproape 5 ani in care mi-au fost incalcate cu bună stiință drepturile?
Buna ziua ! Am următoarea întrebare : - pot recunoaște în Romania un copil născut în Italia? Mai bine zis , din relația mea de concubinaj în Italia cu o anume X a rezultat un copil, acum în vârstă de 2 ani. Eu nu am fost atunci în Italia cand s-a nascut copilul , deci nu l-am recunoscut. Ulterior relațiile mele cu mama copilului s-au deteriorat, iar ea refuza categorit sa ma lase sa recunosc copilul. Precizez ca nu s-a facut transcrierea certificatului în Romania. Aș putea să o dau în judecată în Romania pentru recunoasterea copilului, sau trebuie sa merg în Italia la stare civila sa depun o declaratie?