avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate OANA_BD

Activitate OANA_BD

Nu sunt 3,4,5 pt.ca ii vad. Vorbesc de persoane declarate. Repet,este absolut clar. E matematica pura. 5 uzeaza liftul oricând și oriunde în lumea asta mai mult de 2.
Cu siguranță nu am expertiza necesara în legiferare, dar absolut logic,matematic,nu vad cum poate fi echitabil ca 2 persoane sa plătească întreținerea liftului la fel ca 5 persoane,doar pentru ca avem aceeași suprafata a apartamentului. Sa nu mai vorbesc de apartamentele mai mici decât cel în care locuiesc eu. La același etaj cu mine ,de ex.,sunt apartamente cu suprafețe jumătate fără de al meu, dar în care stau 3,4,5 persoane și plătesc de 2,5 ori mai puțin ca mine,în condițiile în care e absolut evident ca folosesc liftul muuuult mai mult ca mine. Categoric pentru situația intretinere/reparație lift,cheltuielile trebuie împărțite la nr.de persoane,nu la suprafață. În ceea ce privește ex.dvs.cu cei 2 batrani....aceasta e o situație particulara...Și eu voi fi bătrână și voi plăti tot de 2,5 ori mai mult decât apartamentele mai mici,chiar dacă în acestea sunt locuite de mai multe persoane active, fără sa ies din casa,dacă legea rămâne sub această formă
Mulțumesc!!!
Aceasta este ultima varianta a legii? Știu ca s-a modificat în 2023. Pentru ca e aberant. Pt.un apartament de 80m2 cu 2 persoane se va plăti de 2 ori mai mult decât pentru un ap.de 40 m2,cu 4 persoane. În condițiile în care cei care folosesc liftul sunt dubli ca număr. Este absolut aberant!!
Calculul cheltuielilor pentru intretinere/reparatii lift se face la numărul de persoane dintr-un apartament sau la suprafață acestuia?
LEGEA DARII în plata
Am câștigat un proces pe legea darii în plata,cu modificarea cursului CHF și acum trebuie sa plătim sumele aferente perioadei de suspendare a platilor=durata desfășurării procesului. Problema e ca banca nu ne-a solicitat suma din desfășurătorul de la momentul suspendarii×nr.luni de suspendare, ci a făcut un nou calcul al dobânzii datorate ,la soldul creditului ,pretinzând ca sumele nu sunt la fel ca în graficul de rambursare pentru ca soldul nu a scăzut,cum ar fi scăzut în cazul în care creditul nu ar fi fost suspendat și am fi plătit ca de obicei. Nu cred ca acest mod de calcul este în spiritul legii de dare în plata,care este o lege de protecție a consumatorului,nu de pedepsire a acestuia. Dobânda calculata astfel este considerabil mai mare. Va rog sa-mi spuneți părerea dvs.
Bună seara,
As dori sa știu dacă este legal ca un act adițional sa stipuleze ca în cazul demisiei,la nerespectarea preavizului,angajatul este obligat sa plătească angajatorului contravaloarea zilelor nelucrate din preaviz .
Mulțumesc.
Multumesc. Inca o lamurire: acest lucru este valabil si daca preavizul este data de angajator in urma desfiintarii unui post?(art.65)
Bună seara. Mă puteți ajuta cu răspunsul la următoarea intrebare; dacă pe perioada preavizului un angajat se îmbolnăvește și are concediu medical,perioada de preaviz se prelungește cu nr.de zile de Concediun medical? Mulțumesc anticipat
Buna ziua, Cu cat timp inainte trebuie anuntat,in scris, un angajat de decizia de desfiintare a postului?
Vă rog să mă ajutați cu următoare situatie:un angajat este amenințat ca î se dezfiinteaza postul=director de vânzări pe o anumita zona .Dar postul de director zona rămâne în organigrama pentru alte zone. Este legal? Ce poate face angajatul.în aceasta situație?