avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate fredica_2001

Activitate fredica_2001

Buna ziua,
Avem urmatoarea speta:
Atragerea raspunderii patrimoniale a administratorului pentru o suma X compusa din debit principal si accesorii. In momentul atragerii raspunderii patrimoniale a administratorului, se scade aceasta suma de pe societate si se muta pe CNP-ul administratorului. Conform legii, aceasta suma nu mai genereaza penalitati, majorari, dobanzi, etc, dar este formata din debit principal si accesorii deja, asa cum am mai spus.
Poate beneficia persoana fizica de efectele Ord.6/2019 pentru anularea accesoriilor aplicate inainte de atragerea raspunderii patrimoniale?
Buna ziua,

Intrebarea mea ete legata de termenul in care se poate cere atragerea raspunderii patrimoniale.
La data de 25.11.2009 s-a incheiat de catre anaf un proces verbal de declarare a starii de insolvabilitate a persoanei juridice, conform art. 176 din OG92/2003. Prin acest proces verbal, debitorul persoana juridica este declarat insolvabil, iar creantele inregistrate la acea data sunt trecute in evidenta separata.
Incepe in acest moment sa curga termenul de prescriptie a dreptului de a cere atragerea raspunderii patrimoniale a administratorului?