avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Activitate hero

Activitate hero

Buna seara,
Da, puteti beneficia, daca dovediti ca mama a fost stramutata, in acea perioada, din Bulgaria
Dovada persecutiei suferite (original) - obtinuta de la Arhivele Nationale - Situatiune si Declaratiune
Buna ziua
Da, puteti depune acte pentru a beneficia de indemnizatie in baza Legii nr.154/2021. Acte necesare :
- Copie CI/BI titular
- Copie certificat nastere titular
- Copie certificat casatorie titular
- Copie certificat deces
- Dovada persecutiei suferite (original) - obtinuta de la Arhivele Nationale ( Situatiune si Declaratiune), din care sa reiasa ca decedata a fost stramutata impreuna cu familia din Bulgaria
Buna ziua, exista o asemenea prevedere, o astfel de OUG , privind actualizarea pensiilor de serviciu si pentru anul 2020?
Buna ziua !
Nu, nu mai exista.
Răspuns la discuția imprumut prima casa
Mi-au spus ca trebuie sa semnez in locul ei, pentru ca ea este nevazatoare...
Dar mi-e teama de consecinte...
Am sa intreb ce inseamna, ce reprezinta semnatura...
fiica mea major este nevazatoare. Pt un imprumut la banca, programul ":prima casa", pe langa semnatura sotului, se cere si semnatura mea, ca mama a persoanei ( fiicei) nevazatoare, in fata notarului.
Ce consecinte juridice are acest lucru ?
in cazul in care cei doi nu mai pot sa isi achite ratele ( fiica mea si sotul ei), pot fi eu obligata sa suport ratele, avand in vedere ca am semnat in locul fiicei nevazatoare?
Asa am considerat si eu. Tăcerile legii pot fi interpretate în favoarea libertăţii de
acţiune. Tot ceea ce nu este interzis, este permis.
Multumesc
Asa am considerat si eu. Tăcerile legii pot fi interpretate în favoarea libertăţii de
acţiune. Tot ceea ce nu este interzis, este permis.
Multumesc
Buna ziua,
Conform Legii nr.196/2018,art.47, pentru a convoca Adunarea Generala a Proprietarilor, acestia sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunțați, pe baza tabelului nominal convocator, prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, asupra oricărei adunări generale a asociației de proprietari, cu cel puțin 10 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale, cu excepția adunărilor generale extraordinare sau a adunărilor generale reconvocate care se pot convoca, în condițiile prevăzute la alin. (3), cu cel puțin 3 zile înainte de data stabilită. trebuie convocata cu cel putin 10 zile inainte, prin tabel convocator si tabel.
Deci, sa inteleg ca pot convoca in aceeasi zi Adunarea Generala si, in lipsa de cvorum, o pot reconvoca PRIN ACELASI CONVOCATOR, dupa o jumatate de ora, avand in vedere ca art 48 prevede " dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu din membrii asociației de proprietari, întrunirea adunării generale se suspendă și se reconvoacă în termen de maximum 15 zile de la data primei convocări în condițiile prevăzute la art. 47."
In consecinta, legea nu prevede un minim intre cele doua adunari, fixand doar un termen maxim in care trebuie reconvocata,,,