avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Activitate marius213

Activitate marius213

Buna ziua,

Pe data de 20.10.2016 am fost oprit de un echipaj de politie rutiera in timp ce eu ma deplasam cu masina de la servici spre casa. Odata oprit mi-a verficat actele + pasagerii (deoarece veneam de la munca aveam si 4 colegi de munca in masina , toti cu legitimatii care faceau dovada ca lucram la aceeasi firma). Acestia neluand in considerare acest aspect m-au sanctionat conform legii, zic ei , cu o amenda contraventionala + retinerea numerelor si a certificatului de imnatriculare pe o perioada de 30 zile , facand referire la art.55 al.3 din legea 38/2003.
Intrebarea mea este daca e corect sa imi retina numerele + certificatul ....art respectiv prevede doar o amenda de la 1000-5000 lei....daca u au dreptul sa-mi retina numerele si certificatul , ce asa putea face sa le recupar ....

Multumesc!

mi s-a promis o grila de salarizare si a trecut un an de atunci si am ramas tot la salariul ala , mi s-a promis echipament de lucru si protecetie , conditii optime pentru desfasurarea activitatii ....si faptul ca nu mai pot sa onorez preavizu de 20 de zile ...
Buna ziua!
De curand am redactat o cerere de demisie in baza art.81 al.8 din Codul Muncii, pe care am transmis-o angajatorului ,aceasta fiind inregistrata la registratura unitatii . dar in urma analizarii acesteia de catre angajator , acesta nu vrea sa accepte acea demisie deoarece , zice el , ca nu se poate demisiona invocand acest articol . acesta din urma spune ca daca nu-mi respect termenu de 20 de zile prevazute in contractul individual de munca recutge la desfacerea contractului de munca cu litera " I " .
Intrebarea mea este ... Daca poate sa-mi desfaca CIV pe cale disciplinara , demisia urmand sa isi faca efectul incepand cu data de 01.06.2015.
In 3 ani de cand lucrez pentru ei nu am avut nici o abatere disciplinara , concedii medicale ,etc.