avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate doriancostel

Activitate doriancostel

Discuție Succesiune
Banii depuși de mama la CEC pe numele ei si pe numele meu,depuși,ulterior,înainte de deces, în contul meu ,fac parte din masa succesorala?Mulțumesc,
Cu cât se reduce valoarea de circulație a unui bun , pentru care tatăl unui debitor a întocmit un contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager pentru cei doi copii ai săi? Debitorul deține 1/2 din bunul respectiv.Debitorul este executat silit ,și nu mai are în proprietate alt de bun decât cel vândut de tatăl său.Executorul consideră că valoarea de circulație a bunului este alta decât în situația în care bunul este liber de sarcini.Cu cât la sută se poate diminua valoarea de circulație a bunului respectiv?
Răspuns la discuția Succesiune
Mulțumesc.
Discuție Succesiune
Fratele primește prin contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager un apartament.După moartea ultimului părinte ,in masa succesorala au rămas 2 locuri de veci,și bunurile din casă.Nu știu dacă banii depuși la banca,de un părinte pe numele acestuia si pe numele meu sunt în masa succesorală. Care ar trebui să fie contribuția mea la cheltuielile de înmormântare ale părintelui.Mulțumesc.
Discuție Succesiune
Chiar dacă în contractul de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager între părinți și un frate,nu sunt trecute clauze,fratele este obligat să suporte cheltuieli de înmormântare.
Întrebare este, cu cât se reduce valoarea de circulație a unui bun , pentru care tatăl unui debitor a întocmit un contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager pentru cei doi copii ai săi.Debitorul deține 1/2 din bunul respectiv.Debitorul este executat silit ,și nu mai are în proprietate alt de bun decât cel vândut de tatăl său.Executorul consideră că valoarea de circulație a bunului este alta decât în situația în care bunul este liber de sarcini.Cu cât la suta se poate diminua valoarea de circulație a bunului respectiv?
Cu cât este mai mica valoarea de circulație a unui bun , având în vedere ca nudul proprietar nu deține toate dezmembramintele dreptului de proprietate. În cazul de față, nudul proprietar este executat silit ,și nu are în proprietate alt de bun decât cel vândut de tatăl său printr-un contract de vânzare cu uzufruct viager.Mulțumesc.
In baza unui contract de donație proprietarul donează fiecărui copil câte 1/2 dintr-un imobil. Care este valoarea imobilului respectiv care este grevat de uzufruct viager în favoarea fostului proprietar.Este vorba de valoarea de circulație a întregului imobil si terenului aferent ?unul dintre copii este executat silit pentru 1/2 din imobil si teren.Mulțumesc.
Discuție succesiune
În ce condiții se poate face succesiunea bunurilor ramase după decesul mama mea ,sotia supraviețuitoare.Am blocat la poștă ultima pensie a mamei mele,astfel încât sa nu beneficieze pe ascuns de ea,sora mea.Am intreprins demersurile de a obține pensia de la Centru de pensii al M.A.N. Știu că acești banii pot fi ridicați de la poștă ,dacă am înțeles bine ,si in baza unui certificat de moștenitor. Sora a beneficiat,pe ascuns, de apartamentul părinților prin contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager.Au mai rămas în masa succesorală bunurile din casa si pensia mamei....
Răspuns la discuția succesiune
Mulțumesc.