avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... valoare imobil grevat de drept de uzufruct viager
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

valoare imobil grevat de drept de uzufruct viager

In baza unui contract de donație proprietarul donează fiecărui copil câte 1/2 dintr-un imobil. Care este valoarea imobilului respectiv care este grevat de uzufruct viager în favoarea fostului proprietar.Este vorba de valoarea de circulație a întregului imobil si terenului aferent ?unul dintre copii este executat silit pentru 1/2 din imobil si teren.Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:27, 7 Iulie 2015
Valoarea de circulatie a imobilului si a terenului poate fi stabilita prin expertiza tehnica judiciara in specialitatea imobiliare, expertiza care poate fi avuta in vedere de catre instanat de judecata, daca se va ajunge in instanta. Se poate efectua si o expertiza extrajudiciara dar exista riscul ca instanta de judecata sa nu o aiba in vedere cand va da o hotarare.
Valoarea de impozitare este valoarea stabilita de catre primarie pentru care se plateste impozit pe teren, respectiv impozit pe cladiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau vanzare cumparare monica_munteanu monica_munteanu Buna ziua! Situatia mea, pe scurt, este aceasta: Luna viitoare, tatal meu si cu mine vom deschide succesiunea asupra casei - a caror proprietari sunt mama ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune atribuire parti si estimare valoare 1dragon6 1dragon6 Doresc sa ies din indiviziune cu tatal dupa 14 ani, Am plecat din municipiu in 1982 si dinsul nu va vinde sau ajunge la o intelegere cu mine. Tatal traieste ... (vezi toată discuția)
Cum stabilesc valoarea terenului in vederea timbrarii? ddianna ddianna Buna ziua, Am un teren extravilan in Teleorman, pe care il detin impreuna cu alti 3 mostenitori.Am formulat cerere de iesire din indiviziune, insa instanta ... (vezi toată discuția)