avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate hdanny

Activitate hdanny

Cea mai completa explicatie si mai avizata este la domnul avocat. Ceilalti doar ne dam cu parerea.
Cred ca esti intr-o grava eroare. Cum adica mobila si electrocasnicele sunt un bonus? Doar la tine am auzit asa ceva. Uita-te pe piata imobiliarelor si o sa vezi ca exista diferenta de pret intre untre unul gol si unul mobilat. Pe semne ii fi si tu vreun proprietar care crede ca tine chiriasii din mila, iar ei trebuie sa plateasca tot. Fereasca sfantul pe chiriasii care dau de un asemena proprietar.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar daca la inchiriere, pune de exemplu o masina de spalat care era veche deja, uzata fizic si moral, reparata de n ori pe cheltuiala chiriasului, iar la un moment dat, mesterul spune ca aceasta nu se mai poate repara...cine e dator sa o inlocuiasca? chiriasul sau proprietarul? eu zic ca proprietarul, ca doar chiriasul nu isi ia masina de spalat si o cara dupa el la terminarea comtractului. Se poate si sa o ia cu el...dar nu e ok. Zic eu.
Daca s-a defectat din motive de uzura normale, nu trebuie sa cumparati altul nou. Ar fi culmea ca proprietarul sa isi schimbe electrocasnicele vechi cu altele noi, pe seama chiriasului. El pune electricasnice uzate fizic si moral, iar chiriasul sa cumpere altele noi. Nu e normal.

Andrei20M00 a scris:

Daca un obiect electrocasnic se defecteaza in timp ce merge fiind folosit in conditii normale, ma poate obliga in 3 zile sa cumpar unul nou, sau am pana la finalul contractului?

Răspuns la discuția Preluare rata in caz de deces
Ai putea sa iti faci o asigurare de viata (daca nu te obliga banca sa iti faci) care sa acopere diferenta de credit in caz de deces. Si asa nu lasi mostenitorii cu datorii.
Răspuns la discuția Bani de dat inapoi chiriasului?!
Nu ii datorati nimic. El ca sa plece, trebuie sa faca o înștiințare scrisa inainte cu 15 zile daca vrea sa rezilieze contractul mai devreme.
Contractele se pot rezilia cu acordul partilor si inainte de data stipulata in contract, sau cu instintare prealabila daca contractul se reziliaza doar de o parte. Partea care reziliaza, trebuie sa instinteze cealalta parte.
Răspuns la discuția Mostenire si cota parte.
Mulțumesc mult pentru raspunsurile promte
Răspuns la discuția Mostenire si cota parte.
Deci singura solutie e sa nu se casatoreasca, ci sa stea in concubinaj, daca tot nu vrea sa stea singur.
Răspuns la discuția Mostenire si cota parte.
Si cum s-ar putea face sa nu mosteneasca nimic viitoarea sotie? Se poate ca el sa cedeze partea lui toata, inclusiv cota de 50% ce i se cuvine de drept, in favoarea fiicelor? El sustine sus si tare, ca interesul lui e sa ramana la ficele lui tot, iar viitoarea sotie nu va mosteni nimic din ce a facut impreuna cu sotia decedata.
Răspuns la discuția Mostenire si cota parte.
Cele doua proprietati sunt bunuri comune ale soacrei decedate si ale socrului. Sotia si sora ei, nu ar vrea ca cineva care s,a lipit acum de socrul meu sa primeasca ceva care ea nu are nici o contributie. Proprietatile au fost dobandite prin munca socrului si a soacrei decedate si nu ar fi corect din punct de vedere moral ca altcineva sa benefieze de aceste bunuri.