avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate SilviAna90

Activitate SilviAna90

Nu în învățământ, lucrez în cadrul unui serviciu din Primărie
Buna seara, sunt funcționar public iar anul acesta în luna Martie am intrat in concediu creștere copil. Abia ieri am aflat de ordinul ministrului 3956/2019 ca puteam beneficia si eu de vouchere de vacanta daca depunean cerere la serviciu in acest sens până în 16 iunie. Se mai poate face ceva? Mai pot beneficia de vouchere? Cei de la serviciu erau obligați să mă anunțe?
Buna seara, la calcularea indemnizatiei pentru concediu crestere copil este inclusa si norma de hrana? Lucrez la politia locala, venitul net realizat anterior nasterii copilului era de aprox 1500 lei din care aprox 900 lei salariu net + aprox 600 lei norma hrana. Se calculeaza 85 % din 1500 sau 900 lei? Va multumesc
Răspuns la discuția Plata concediu de odihna
va multumesc, nu stiam ca s-a modificat!:slap:
Răspuns la discuția Plata concediu de odihna
Art. 146 din Codul Muncii
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) , efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

la punctul 2 spune ca se poate lua pana la sfarsitul anului urmator de aceea sunt in dubii..... sau in situatia mea e exceptie?
Buna ziua,
De cateva zile am intrat in cele 126 zile de concediu prenatal + postnatal, mentionez k pana sa intru, am fost in concediu medical (sarcina cu risc) iar anul acesta am apucat sa imi iau doar 5 zile de concediu de odihna. Avand in vedere ca dupa trecerea celor 126 zile ma voi suspenda (2 ani), restul concediului de odihna il pierd sau trebuie sa mi-l plateasca institutia?
Buna ziua, va deranjez cu o intrebare..
Politistii locali aflati in concediu medical beneficiaza de norma de hrana avand in vedere ultimele modificari privind "contravaloarea alocatiei valorice a normei de hrana"?
Va multumesc anticipat