avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Activitate adrian_t10

Activitate adrian_t10

Buna ziua.

Va solicit o parere pentru o anumita situatie.
Imi desfasor activitatea in domeniul constructiilor si in urma cu 4 ani am colaborat cu un antreprenor in realizarea unor spatii in Bucuresti , 25 la numar pe care l-am finalizat cu succes. In contractul facut cu antreprenorul era specificat faptul ca se vor opri 5% din valoarea lucrarilor , ban ice imi vor reveni dupa stingerea celor 2 ani de garantie. Acest lucru nu s-a intamplat si drept urmare am fost nevoit sa iau masuri. Mai intai l-am instiintat pe antreprenor despre faptul ca perioada de garantie a luat sfarsit si ca este obligat sa imi achite restul de bani . Acesta a refuzat pe motiv ca beneficiarul lucrarilor ii este dator cu sume mai mari de bani si in situatia data amnadoi suntem pagubiti.
Am inceput sa caut pe net firme de avocatura care se ocupa de recuperate datorii si am dat peste faimosii [editat] care pareau foarte de incredere.
Am intrat in legatura cu un avocat din firma si mi-a cerut sa ii trimit documentele scanate pentru a vedea despre ce este vorba. A doua zi mi-a trimis oferta in care esra specificat ca ei merg doar la castig.
Probabil ca se refereau la fapul ca in orice siuatie ei au de castigat.
Dar sa revenim. Am citit contractul care parea foarter prietenos si iar pretul pentru nesolutionere era de 300 lei, am crezut eu.
Semnam contractul si ii las sa se apuce de treaba. Dupa o saptamana preimesc un mai in care imi este transmis ca au facut toate demersurile necesare si ca nu am castig de cauza , drept urmare am de achitat onorariul lor in valoare de 26 000 lei , conform sumei ce o aveam de recuperate.
Am ramas socat si le-am trimis un mail in care le ceream sa verifice suma de plata si mi-au raspuns ca aceasta este suma si ca am la dispozitie 72 ore. In caz contrar vor recurge la penalitati.
De mentionat este faptul ca in aceasta perioada nu am voie sa apelez la un alt reprezentant al legii.
Am cerut parerea unui avocat ( lucru pe care ar fi trebuit sa il fac de la inceput , dar am mers pe ideea ca ei sunt o firma mare, cu experienta si ma vor ajuta), care m-a sfatuit sa merg la un executor judecatoresc pentru a cere revocarea mandatului. Avocatul cand a citit cotractul a spus ca e o mare magarie si este construit in asa fel incat clientul, daca nu este cunoscator al legii, sa fie pacalit.
La alte doua saptamani dupa trimiterea documentului sunt somat ca daca in termen de 48 de ore nu achit suma datorata plus penalitatile pana la acea data , voi fi actionat in instanta. In situatia data, nu mi-am recuperat banii si mai mult , mai am de achitat onorariul lor. Practic , o gaura mult mai mare in buzunarul meu. Am apelat la ei pentru a-m recupera banii pe care i-am muncit, am avut increderea ca sunt seroisi si ca isi vor face treaba ,nu ca ma vor parli.
La un an dupa acel eveniment primesc o scrisoare de chemare in judecata pentru neplata onorariului.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru a scapa de acesti lacomi.