avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate BogdanNastase

Activitate BogdanNastase

Răspuns la discuția Prevederi Lege nr. 61/1991
Multumesc pentru raspuns!

Ma gandesc daca exista cumva vreo limitare a intensitatii zgomotelor, dincolo de care, sa spunem, sa poata fi considerat inacceptabil indifferent de intervalul orar.

Este un zgomot greu de suportat, fizic vorbind!

Buna ziua,

Ma intereseaza in mod deosebit doua din articolele cuprinse in lege, respectiv art. 25 si art. 26 ( ale caror prevederi se refera la tulburarea linistii publice intre anumite ore).

Formularea acestora este, dupa parerea mea, destul de ambigua in absenta unor definitii clare si a unor norme suplimentare de aplicare.

Primul articol considera contraventie ,, Tulburarea, fara drept,a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect, ori prin strigate sau larma".
Aici nu sunt prevazute interval orare in care faptele de mai sus sa fie permise.

Urmatorul motiv de contraventie este ,,Tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora"

In baza celor 2 articole, va supun atentiei urmatorul exemplu: intr-un bloc de locuinte, unul din locatari foloseste frecvent, dar in afara intervalelor orare mentionate (deci teoretic, legal) un rotopercutor care genereaza un zgomot infernal, care, cred eu, depaseste cu mult 100 db (o masina de spalat in sarcina produce max. 70-80 db).

Intrebarile sunt urmatoarele:

1 exista o limita maxima admisa a nivelului de zgomot, chiar daca este inregistrat in intervalul legal 8-13 sau 14-21?

2 exemplul dat mai sus poate fi incadrat in prevederile primului articol (25)?

Va multumesc anticipat!