Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Intreb din punct de vedere legal sunt obligat sa platesc. Daca erau 15 persoane in apartament si venea intretinerea enorm de mare trebuia sa platesc eu. Unii consuma si altii platesc?
Nu trebuia sa retina administratorul fondul de rulment pana la achitarea integrala a datoriilor?
Fostul proprietar este in Franta stabilit,nu pot sa ma inteleg cu el, apartamentul a fost cumparat prin agentie si contractul de vanzare cumparare semnat prin procura data unei persoane. Nu inteleg de ce trebuie sa platesc ce au consumat alte persoane, proprietar fiind din 1 martie, intretinere pe februarie am platit si unde am stat si stau inca, la fostul apartament. Nu era normal sa s opreasca din fondul de rulment luna februarie? Adminul stia ca luna februarie trebuie achitata, doar a eliberat adeverinta pe 21 februarie, clar nu am beneficiat eu de utilitati, au beneficiat chiriasii care au stat acolo. Chiar nu se poate face nimic? Chiar nu pot sa platesc ce au consumat alte persoane.
Ordinul spune multe dar are si greseli ca multe alte ordine.
In contabilitatea in partida simpla se lucreaza cu registre, cu situatii contabile, cu fise individuale, cu centralizatoare...., dar nu se lucreaza cu conturi contabile, cu simboluri. Iar in instructiunile de completare a registrului jurnal se spune ca:
In coloanele 5 si 6 se trece simbolul conturilor debitoare si respectiv creditoare.
Pai ce simboluri cunoaste un administrator chiar atestat care nu stie planul de conturi? Planul de conturi, modul de folosire, corelatia, functia acestor conturi sunt cunoscute "doar" de persoane cu pregatire de contabil sau de economist. De aceea in contabilitatea in partida simpla, adresandu-se si persoanelor care nu au pregatire contabila, nu se folosesc conturi contabile. Iar Ordinul 1969/2007 precizeaza in anexa 2 ca:
Persoanele juridice fără scop patrimonial pot utiliza toate formularele prevăzute în anexa la prezentele reglementări, sau numai o parte dintre acestea, în funcţie de elementele specifice activităţii desfăşurate.
Citește si contractul de închiriere. In București au in contract o clauza in care dacă nu plătești 3 luni întreținerea sau chiria iti reziliază contractul. Titularul contractului de închiriere răspunde pentru plata chiriei si a cotelor de întreținere.
Sfatul meu este sa plătești in continuare lunar pentru ca pana la urma tot vei plătii si riști sa îți rezilieze primăria contractul.