avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... dezinsectie deratizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

dezinsectie deratizare

Conform legislatiei in vigoare asociatiile de proprietari sunt obligate sa efectueze aceste lucrari. Ce se intimpla atunci cand pe unele scari de bloc nu se poate efectua lucrarea pentru ca proprietarii refuza accesul in subsol si se efectueaza numai pe casa scarii? Contractul cu firma care face lucrarea este facut pentru toate scarile apartinand asociatiei iar la scara unde nu s-a intrat in subsol refuza plata acestei lucrari?
Cel mai recent răspuns: Gigeltavalitu , utilizator 14:43, 3 Octombrie 2015
Noi facem, de regula cate doua operatiuni de dezinfectie-deratizare-dezinsectie in fiecare an. Una in mai si alta in septembrie.
Anul acesta nu am observat, nu am avut sesizari, ca ar fi insecte, gandaci, soareci... dupa operatiunea din luna mai, facuta atat la subsoluri cat si pe toate scarile de bloc.
Asa ca in septembrie am chemat firma si a efectuat operatiunea DDD numai pe casele scarilor, fara subsol, la pretul in jumatate.
Contyractul e contract dar fiecare lucrare se poate discuta, negocia si factura doar proportional cu lucrarea.
Eu ma refeream la faptul ca desi a fost afisat la toate scarile ca se efectueaza lucrarea unii proprietari de la o scara nu vor sa permita accesul la subsol in ideea ca daca nu se face lucrarea nu vor plati pentru acesta scara. Din punct de vedere legal intreb eu daca este obligatorie dezinsectia si ei nu vor sa permita accesul se creeaza un precedent si asa nu mai permit accesul nici ceilalti de la celelalte scari. Si atunci cum ramine cu obligativitatea lucrarii de dezinsectie deratizare si ce masuri poate lua asociatia in acest caz?
miadogaru a scris:
..unii proprietari de la o scara nu vor sa permita accesul la subsol...

Imi pare rau ca se intampla asa ceva dar cred ca sunt cateva greseli in asociatia dumneavoastra.
E o greseala ca "unii proprietari" sunt mai puternici in decizia lor decat hotararea majoritatii.
E o greseala faptul ca orice proprietar are acces la subsol, ca are cheie de la subsol.
E o greseala ca subsolul nu estre inchis, securizat iar acolo sa aiba acces doar cei ce coduc si administreaza asociatia si nu altii.
E o greseala ca sunt intrebati oamenii daca sunt de acord sa se faca DDA sau nu.
Cuprindeti cheltuiala in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat de adunarea generala anuala si faceti DDD atunci cand este necesar fara sa mai solicitati iar acordul proprietarilor. Daca adunarea general a hotarat, comitetul decide apoi perioada, data, negociaza pretul... si se executa DDD.
Multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra. Si din pacate, DA, toate aceste greseli se regasesc in asociatie. Oamenii, din pacate, au inteles gresit notiunea de proprietate si ce implica aceasta cind stai la bloc. Ce pasi trebuie sa facem ca sa intram pe un fagas normal?
Mentionez ca oamenii nu vor sa aiba ca asociatia acces la subsol. Unii dintre ei acolo si-au facut boxe si din acest motiv nu se permite accesul.
Mentionati ca oamenii nu vor ca asociatia sa aibe acces la subsol!?!?!? Pt ca au boxe? Acele boxe sunt legale? Acel subsol este compartimentat pt boxe, sau l-au compartimentat dumnealor? Au aprobarea Asociatiei pentru acele boxe?

Schimbati broastele / lacatele de acces la toate subsolurile blocului care tin de asociatia Dvs. Afisati la avizier o notificare din partea comitetului executiv cu regimul de acces la subsol, efectuati lucrarile impuse de lege (eventual citat din lege afisat la avizier cu obligativitatea actiunilor de DDD) , puneti pe lista de plata contravaloarea serviciilor si punct!

Intelegeti ca sunteti sau furnizati MANAGEMENTUL CONDOMINIULUI!! Invitati proprietarii recalcitranti sa va dea in judecata, daca nu inteleg legea. ( Apropos, sunt o tona de implicatii de prevenirea incendiilor cu boxe si mai ales CE ESTE DEPOZITAT IN ELE - MATERIALE INFLAMABILE, CAUCIUCURI DE MASINA CARTI ETC CARE VA POT ADUCE - ASOCIATIEI - NISTE AMENZI USTURATOARE!!, pe care le va plati asociatia si va fi obligata sa le puna pe listele de plata pt toata lumea!, nu doar cei cu boxe....) .

Afisati tot la avizier , apoi treceti la treaba. Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligațiile asociațiilor referitor la dezinsecție/deratizare IIC IIC Buna ziua, va rog sa ma ajutați cu niște precizări referitor la asociațiile de proprietari și obligațiile de a face ... (vezi toată discuția)
Ce legi obligă asociaţiile de proprietari să facă deratizarea, la sesizarea locatarilor ? asd1 asd1 Care sunt obligațiile Asociațiilor de Proprietari referitor la dezinsecție/deratizare ? Ce articole de legi îi poate obliga pe șefii de Asociații de ... (vezi toată discuția)
Subsol tehnic plin de gandaci... dianamonica dianamonica Buna seara, Locuim la parterul unui imobil vechi, cu 4 etaje si ne confruntam cu o problema destul de spinoasa. Inca de cand ne-am mutat, anul trecut in ... (vezi toată discuția)