avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Activitate jedg

Activitate jedg

Am inteles, multumesc pentru raspunsuri. O singura intrebare. Se poate cere in sedinta inca o scurta perioada pana la aplicarea condamnarii?
Multumesc pentru raspunsuri dl. Patrascu Razvan, insa pot sa primesc niste explicatii mai clare?

1. Vreau sa stiu daca pot declara recurs in cadrul tipului acesta de proces, dupa ce se da sentinta in apel.
2. Cum functioneaza, exact, procesul de condamnare?

Sa spunem ca maine este ziua procesului si in sedinta sunt condamnat la 3 ani intr-un centru de internare. Mai pot pleca acasa sau voi fi retinut in sala de tribunal? Dupa cat timp va veni politia ca sa dispuna arestarea?

Multumesc!
1. Puteti sa imi dati legea/hotararea/etc. in care spune ca nu se poate face apel la acest gen de proces? Vreau sa fiu sigur.
2. In cat timp vor veni? Sau cat timp am sa ma predau? Mai exact, dupa cat timp este pusa in aplicare hotararea?
Multumesc!

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
Buna ziua,

Sunt minor (16 ani, 17 in noiembrie) si sunt in cursul unui proces penal pentru trei acuzatii: accesul fara drept, la un sistem informatic prin incalcarea masurilor de securitate ; frauda informatica ; efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos.

La primul stadiu, fond, totul a fost bine si in ultima sedinta publica propunerea procurorului a fost de o perioada de probatiune, cu care si judecatoarea parea ca este de acord. Insa s-a amanat sentinta pentru o saptamana pe motivul "administrarii de probe". Intre timp, de la inceperea procesului si pana la ultima sedinta, eu am mai comis tipul de infractiuni de mai sus. Iar in sedinta nepublica am fost condamnat la 5 ani intr-un centru de detentie (de asemenea cu motivarea ca am abandonat scoala - am 8 clase).

Acum sunt la al doilea stadiu, apel si am niste nelamuriri.

1. Procesul momentan are ca obiect "Legea 161/2003 modificata si completata". Doresc sa stiu daca la acest tip de proces se poate face si recurs la sentinta care va fi data in apel?
2. In cazul in care nu se poate, voi fi arestat dupa pronuntarea deciziei, in sala de tribunal? Doresc sa stiu exact cum functioneaza procesul condamnarii si privarii de libertate.
3. In timpul cercetarii penale, daca se indeplinesc toate formatilatile pentru iesirea mea din tara, voi avea probleme la a trece granita?

Multumesc!