avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate Elena_Denisa

Activitate Elena_Denisa

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: un membru de conducere a sindicatului reprezentativ avea programat conform CCM, zile de activitate sindicala platita pentru perioada 02.05 - 05.05.2017, el fiind programat la munca in perioada 27.04 - 01.05 (cu respectarea prevederilor legale). A adus un CM pentru perioada 28.04 - 02.05. Astazi a solicitat alta zi de activitate sindicala in locul zilei de 02.05.2017. Societatea nu doreste sa ii apropbe aceasta cerere.
Multumesc anticipat pentru orice hint, cat de mic.
Buna ziua,

1. societatea a contractat o firma de formare profesionala si a organizat niste cursuri de calificare pentru un numar de salariati. A suportat toate cheltuielile, a pus la dispozitie toata logistica necesara etc. Care sunt drepturile societatii ca principal beneficiar al serviciului de formare profesionala? In acest moment, furnizorul spune ca nu are dreptul:
- sa ne comunice notele,
- sa ne dea, pt dosarul sariatului, copie dupa teste,
- ne-a comunicat ca vor elibera certificatele de calificare, salariatilor implicati.

2. Examenele s-au sustinut in mai multe serii. La o anumita serie, societatea detine dovezi clare si fara dubiu ca notarea la proba grila nu a fost facuta in mod corect si doreste sa se reia examenul. Care sunt pasii legali necesari pentru a face acest lucru, va rog?
Răspuns la discuția Consultare RI / sindicat
Multumesc! :)
Răspuns la discuția Consultare RI / sindicat
Am ajuns in urmatorul punct: in urma negocierii CCM, s-a recurs la modificarea RI in vigoare. S-a transmis documentul, spre analiza, conducerii sindicatului si s-a solicitat ca in 10 zile sa vina cu revendicari, daca este cazul, in vederea consultarii. Dupa aceste 10 zile, au solicitat o prelungire a termenului. S-a mai acordat o saptamana. Dupa acesta saptamana, au solicitat iar, o prelungire. Societatea a fost de acord cu inca o prelungire, tot o saptamana, mentionand de data aceasta ca termenele acordate sunt rezonabile si ca neprimirea niciun raspuns este considerat ca accept. A trecut si aceasta ultima saptamana iar sindicatul a revenit cu alta adresa de prelungire a termenului, in vederea consultarii. Ce putem face, in situatia data? Am gasit speta in care s-a implementat RI fara aceasta consultare dar am gasit si speta in care, lipsa consultarii a dus la anularea RI. Nu gasesc in lege ceva despre refuzul/tergiversarea sindicatului privind consultarea...
Răspuns la discuția Consultare RI / sindicat
Multumesc. In scris sa fie, atunci. Sper sa ma ajute cineva si cu punctul 1...
Răspuns la discuția Consultare RI / sindicat
In cazul in care vor fi rectificari pe care nu le dorim, va trebui facut vreun raspuns in scris, catre ei?
Buna ziua,

am nevoie de cineva cu experienta pe relatia cu sindicatul, va rog.
Exista urmatoarele doua situatii, in acest moment:
1. Conform CCM, in data de 22.10. trebuia sa implementam noul RI. In data de 13.10. am dat materialul, conducerii sindicatului. In data de 19.10, au venit catre noi cu o adresa conform careia mai au nevoie de timp de studiu si ca revin ei cand e gata acest studiu. Le-am inaintat o adresa prin care i-am informat ca data la care asteptam un feedback de la ei, este 24.10, ca in 26 e sedinta de consultare si ca de la 01.11. RI intra in vigoare. In cazul in care vor reveni iar, asa cum suntem obisnuiti, cu o tergiversare, ce putem face? Legal, putem face ceva?
2. In situatia in care are loc sedinta de consultare, va rog, cum trebuie sa se desfasoare exact, d.p.d.v. legal, aceasta?
Multumesc!! :)
Mbon :) atunci, liber sa fie. Multumesc.
Pai, tocmai, ca exista dubii in sensul ca e prima oara cand ne lovim de aceasta cerinta a domnului respectiv, desi este salariatul nostru de 9 ani. Multumesc.
Buna ziua,
un salariat a solicitat liber in baza art 37 - L393/2004. Suntem obligati sa ii acordam acest liber? Daca da, nu se presupune ca ar trebui sa ne aduca ceva documente justificative?
Multumesc.