avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consultare RI / sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consultare RI / sindicat

Buna ziua,

am nevoie de cineva cu experienta pe relatia cu sindicatul, va rog.
Exista urmatoarele doua situatii, in acest moment:
1. Conform CCM, in data de 22.10. trebuia sa implementam noul RI. In data de 13.10. am dat materialul, conducerii sindicatului. In data de 19.10, au venit catre noi cu o adresa conform careia mai au nevoie de timp de studiu si ca revin ei cand e gata acest studiu. Le-am inaintat o adresa prin care i-am informat ca data la care asteptam un feedback de la ei, este 24.10, ca in 26 e sedinta de consultare si ca de la 01.11. RI intra in vigoare. In cazul in care vor reveni iar, asa cum suntem obisnuiti, cu o tergiversare, ce putem face? Legal, putem face ceva?
2. In situatia in care are loc sedinta de consultare, va rog, cum trebuie sa se desfasoare exact, d.p.d.v. legal, aceasta?
Multumesc!! :)
Cel mai recent răspuns: Elena_Denisa , utilizator 17:51, 7 Noiembrie 2016
La consultare , sindicatul trebuie sa-si spuna parerea despre prevederile Reg.Intern. In acest caz, angajatorul va lua la cunostinta de parerea sindicatului dupa care va putea face sau nu rectificarile cuvenite in reg.intern.
In cazul in care vor fi rectificari pe care nu le dorim, va trebui facut vreun raspuns in scris, catre ei?
Asa ar fi recomandat. Nu e oblihatoriu, dar pare correct sa raspundeti, chiar si ca nu va insusiti revendicarile lor cu privire la RI.
Multumesc. In scris sa fie, atunci. Sper sa ma ajute cineva si cu punctul 1...
La pct. 1 :

Consultarea salariatilor, cu ocazia elaborarii regulamentului intern de catre angajator, este facultativa, lipsa consultarii neatragand nevalabilitatea regulamentului. In acest sens, Reg.Intern poate intra in vigoare la data de 01.11.2016 , dupa care se poate modifica.

Alte discuții în legătură

Regulament de ordine interioara mihayu2004 mihayu2004 Buna ziua, Am rugaminte a sa imi spuneti daca Roi-ul trebuie inregistrat la ITM sau pot lua un model de pe internet si sa il implementez ? (vezi toată discuția)
Contract colectiv vs.regulament intern Hobitzi Hobitzi Institutia publica la care lucrez nu a negociat cu angajatii un CCMI dar acum strans cu usa de ITM vrea sa ne bage pe gat un regulament intern in graba(cu ... (vezi toată discuția)
Regulamentul intern Anca1011 Anca1011 Cum se procedeaza in ceea ce priveste Regulamentul Intern in cadrul unei societatati?Se reinoieste la o anumita perioada?Trebuie inregistrat la ITM? Va ... (vezi toată discuția)