Buna ziua!
Pentru migrarea in Reges , salariatul care va fi delegat stiu ca trebuie sa aiba contractul individual de munca activ.
Dar cel care deleaga, reprezentantul legal al firmei , are contract de mandat si respectiv contractul individual de munca suspendat pe o perioada de 4 ani.
Poate sa faca delegarea salariatului in contextul acesta?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua!
In contextul in care trebuie sa angajam (dupa multi ani de pauza) un sofer care va trebui sa faca delegatii in toata tara, dar periodic , poate la 2 saptamani,poate mai des, in functie de solicitari.
Deci lucreaza si in oras, si in delegatii : locul sau de munca este considerat mobil ? Daca da, ce judet se va trece in Reges si ce exemplu de indemnizatie de mobilitate ( minim necesar) am putea sa-i oferim ?
Buna dimineata!
Pentru ca programul inegal sa fie mentionat si in contractul individual de munca asa cum solicitata Codul muncii, (nu sunt contracte tip nou, in care sa fie specificata repartizarea programului de lucru – programul acesta fiind insa dintotodeauna), avand in vedere ca nu se face o moficiare a contractului individual de munca , ci practic o completare a CIM vechi de la dosarul de personal ,cum ar fi mai corect dpdv legal , sa denumesc Anexa la CIM in care sa specific cele mentionate sau Act aditional , cu specificarea in el doar ca se completeaza CIM cu programul de lucru?
Multumesc anticipat, mereu pentru indrumarile prompte si la obiect!
Buna ziua!
Cum se remediaza eroarea privind repartizarea programului de lucru a salariatilor, in momentul de fata in Revisal -nu am migrat in Reges ( este trecut „program de zi “ , in realitate fiind program inegal ). Ce ma sfatuiti , sa fac corectia de acum , inainte de migrare?
Trebuie facut act aditional la contractul individual de munca in care sa specific concret programul si faptul ca e inegal ? Nu este specificat nici in contractul individual de munca.
Multumesc anticipat!
Buna ziua! Programul de la firma noastra este organizat de luni pana joi avand 15 minute peste cele 8 ore zilnic iar vinerea se lucreaza mai putin,fiind scazuta perioada de luni-joi , in total luni-vineri fiind 40 de ore lucrate.
Pana acum in Revisal la rubrica repartizare timp de munca avem“ore de zi” , nu program inegal. Este corect asa ? In manualul de utilizare al Reges ,la programul inegal scrie ca “ Inegal – orele variază în funcție de necesitățile angajatorului” , ceea ce la noi nu este cazul, programul este fix.
Intrebarea mea este daca este corect,respectiv program zilnic (uniform) , asa cum a fost considerat si pana acum si poate fi scris in Reges online : de luni pana joi un interval orar, respectiv vineri alt interval la” program zilnc” si nu inegal? Daca trebuie modificat ,cum se face ? Multumesc anticipat.
Buna ziua!
In cazul unei prelungiri a contractului individual de munca pe perioada determinata ( 3.04.2025- 3.05.2025, semnat de parti pe 1.04.2025 ) , cum e corecta formularea in actul aditional , respectiv in Revisal la "data care produce efecte" :
Prezentul act aditional produce efecte de la data comunicarii cu salariatul, respectiv 1.04.2025 SAU produce efecte incepand cu data de 3.04.2025 ? Si in Revisal , data la care produce efecte?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Un salariat cu salariul minim de la 01.01.2025, a fost in concediu medical toata luna decembrie,din ianuarie fiind prezent. Actul aditional l-am intocmit din decembrie ,neputand fi semnat insa.
Daca il semneaza in ianuarie, se poate face majorarea cu 01.01.2025 ?
Buna ziua!
Este corect ca ultima zi de activitate , ziua incetarii de drept a contractul individual de munca (art.56 alin.1 lit.c din codul muncii-pensie limita de varsta), sa fie si ziua reangajarii in contextul continuarii activitatii de catre salariat,pentru a cumula pensia cu salariu ?
Adica ziua incetarii CIM 13.01 ,2025 si ziua noului contract individual de munca tot 13.01.2025? sau trebuie facuta reangajarea cu ziua urmatoare ,fara continuitate?
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Cum este corecta inregistrarea in Revisal in privinta contractul individual de munca pe perioada determinata (prelungire) la
"data care produce efecte" o situatie de genul :
Data inceput: 19.07.2023
Data sfarsit activitate( ultima zi din contract): 19.10.2023
Data care produce efecte: ?
Am completat in alt caz de prelungire durata , ziua urmatoare ultimei zile de lucru, cum ar fi acum 20.10.2023 pe considerentul ca pe data de 19.10.2023 inca este salariat. Este corect ?
La interval vechime in revisal(raport salariat) aparea noul interval cu ziua urmatoare.
Nu stiu sigur cum e corect,va rog mult un raspuns , multumesc anticipat.
Buna ziua!
Intrebarea mea este legata de completarea Revisal :
S-au facut niste modificari de salariu incepand cu 01.10.2023 ,acte aditionale semnate si Revisalul transmis cu aceste modificari. Intre timp , conducerea a mai modificat o parte din salariile trasmise, tot cu data de 01.10.2023.
Cum se procedeaza in Revisal ,pot face tot modificare sau trebuie corectie ? pot fi consecinte daca fac corectie? Sunt in termenul de transmitere de 20 de zile lucratoare.
Multumesc anticipat.