avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Activitate Iulian Acatrinei

Activitate Iulian Acatrinei

In cazul unei companii care face livrare si montaj de mobila la domiciliu si recupereaza o parte din ambalaje, ce ar trebui sa faca din punct de vedere legal pentru a nu avea probleme de la locul recuperarii ambalajelor pana la punctul de predare-reciclare?
M-am lamurit. Multumesc frumos!
In cazul in care ai un contract de inchiriere a unei cladiri pe un termen de 10 ani si proprietarul decide sa o vanda dupa 3 ani, dar in acelas timp el nu poate rezilia contractul decat daca tu nu iti respecti clauzele contractuale, cum poti proceda sa iti protejezi acest contract, fie prin impiedicarea vanzarii, fie prin preluarea contractului cu drepturi si obligatii de catre noul proprietar?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prietenul meu plateste taxe anuale de peste 500.000 de euro si respecta legile, atat cat se pot respecta. Aici nu e vorba despre suma in sine, ci despre faptul ca realitatea din teren putea fi concretizata intr-un avertisment. Nu v-a obligat nimeni sa raspundeti si nici nu e necesar sa fiti deranjat ca intamplator unii au o alta opinie decat a dumneavoastra. Cand in fapt, respecti regulile, doar ca nu ai o hartie, situatua poate fi sanctionata doar cu avertisment si cu termen de punere in legalitate. V-am raspuns doar ca aveti titulatura de consultant in business, poate ii sfatuiti si pe altii.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ideea este ca ar trebui sa existe o aplicare progresiva a acestor sanctiuni. Atata timp cat masurile sunt luate, iar ceea ce lipseste este doar o hartie care sa consfinteasca asta, masura pare exagerata. Am detaliat ca exista mai mult decat cere legea in astfel de situatii. Ca politistii nu stiu ce trebuie e o gluma, locatia nu e o banca, e doar un magazin, iar consultanta asta este o meserie inventata recent. Nu iti trebuie consultanta sa pui sistem de alarma, sa o conectezi la un dispecerat si sa ai usile incheiate noaptea iar seiful sa fie la un loc sigur. In plus la locatie exista si paza umana nonstop.
Un prieten a primit vizita politiei si a fost amendat cu amenda maxima de 10.000 lei (5000 lei in 15 zile) fiindca nu avea intocmita evaluarea la risc a spatiului comercial. Spatiul are paza umana 24 ore din 24/7 zile pe saptaman, are camere de luat vederi si seif, dar nu avea aceasta evaluare. Pana la acea vizita, nu a existat o alta vizita prealabila a Politiei.
1. Este corect sa fie amendat din prima pentru acest lucru cu amenda maxima, fara sa existe o gradualitate a pedepsei? Atata timp cat avea masurile de paza realizate, mai mult decat ar cere legea, fiindca rar gasesti un spatiu comercial pazit 24 de ore din 24 cu paza umana, nu era firesc sa i se dea un avertisment si o masura prin care intr-un anumit termen sa realizeze acest document?
2. Pe procesul verbal, politistul a taiat cuvantul amenda si a lasat netaiat cuvantul avertisment, desi mai departe a completat cu amenda. Este acesta un motiv de anulare a PV.
3. Care este calea de urmat pentru a contesta cu succes acest PV care pare lipsit de proprotionalitate?
Buna ziua!
Ce documentatie este necesara pentru vanzarea unei masini de la persoana juridica la persoana fizica?

Multumesc!
Buna ziua,

Avem o societate comerciala care are ca si obiect de activitate comert cu mobila- cumpara mobila ambalata de la furnizori interni sau externi si o vinde unor persoane fizice sau juridice in acelasi ambalaj sau, uneori, pentru protectie in timpul transportului, o infoliaza cu folie cumparata din comert.
Care sunt obligatiile noastre privind deseurile de ambalajele aferente produselor pe care le comercializam, atit cele pe care le primim de la furnizori cat si cele pe care le vindem altor utilizatori ?

Multumim!

Buna ziua ,

Pentru salariatii care lucreaza in week-end dar primesc alte zile libere in timpul saptamanii, cum se calculeaza numarul de tichete de masa de care trebuie sa beneficieze angajatul ? Dar in situatia in care va lucra un numar mai mic de ore in timpul saptamanii ( de exemplu 6 ore in loc de 8 ore ) , pentru a nu depasi numarul legal de ore de munca din luna ?

Va multumesc !