avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum protejezi contractul de inchiriere in cazul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum protejezi contractul de inchiriere in cazul vanzarii cladirii de catre proprietar?

In cazul in care ai un contract de inchiriere a unei cladiri pe un termen de 10 ani si proprietarul decide sa o vanda dupa 3 ani, dar in acelas timp el nu poate rezilia contractul decat daca tu nu iti respecti clauzele contractuale, cum poti proceda sa iti protejezi acest contract, fie prin impiedicarea vanzarii, fie prin preluarea contractului cu drepturi si obligatii de catre noul proprietar?
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2019
Iulian Acatrinei , utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian Acatrinei , utilizator 11:38, 2 Septembrie 2019
Bună ziua, noul proprietar este obligat să respecte contractul de închiriere pentru întreaga perioada contractuală, cu condiţia să fie fost notatat în carte funciară a imobilului. Dacă imobilul nu este intabulat, atunci dobânditorul va respecta contractul de închiriere/locaţiune dacă are dată certă anterioară. S-a mai discutat subiectul aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
M-am lamurit. Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)
Ma poate evacua noul proprietar? adriana124 adriana124 Buna seara am un contract de inchiriere prin circa financiara pe 6 ani dar neinscris la cadastru,Intre timp dupa un an fostul propietar a vandut garsoniera ... (vezi toată discuția)
Clauze contract inchiriere spatiu comecial er0s22 er0s22 Buna ziua Pentru ca m-am lovit e problema asta in trecut cu un spatiu al carui proprietar s-a schimbat fiind executat de ANAF iar noul proprietar mi-a marit ... (vezi toată discuția)