Va rog sa imi spuneti daca este legal ca la o institutie publica sa se externalizeze prestarea serviciilor IT? Mentionez ca la respectiva institutie publica exista un compertiment de IT, insa postul este vacant, nefiind angajata nicio persoana pe respectivul post. Exista vreo prevedere legala care permite externalizarea unor astfel de servicii de IT? Sau, exista vreo dispozitie legala care interzice astfel de externalizari? Va rog sa-mi indicati astfel de texte legale. Va multumesc anticipat.
Va rog sa-mi spuneti daca unei persoane i-a incetat contractul individual de munca din data de 01.06.2015 dar indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului conform OUG 111/2010 si a si inceput sa primeasca indemnizatia in cauza, respectiva persoana beneficiaza si de concediu pentru crestere copil sau doar de indemnizatie pentru crestere copil? Intreb deoarece nu inteleg daca o persoana care are raportul de munca incetat, beneficiaza sau nu de concediu pentru cresterea copilului sau beneficiaza doar de indemnizatie stabilita de OUG 111/2010? Va multumesc.
Institutiile publice pot achizitiona mobilier in anul 2015? OUG 34/2009 interzicea astfel de achizitii la art. 24. Ulterior, prin OG 29/2013, perioada de aplicare a art. 24 din OUG 34/2009 a fost prelungita pana la 31 decembrie 2014. In aceste conditii, in 2015 pot sau nu pot fi facute achizitii de mobilier in conditiile in care art. 24 din OUG nr. 34/2009 nu este abrogat?
Va multumesc.