avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul pentru cresterea copilului

Va rog sa-mi spuneti daca unei persoane i-a incetat contractul individual de munca din data de 01.06.2015 dar indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului conform OUG 111/2010 si a si inceput sa primeasca indemnizatia in cauza, respectiva persoana beneficiaza si de concediu pentru crestere copil sau doar de indemnizatie pentru crestere copil? Intreb deoarece nu inteleg daca o persoana care are raportul de munca incetat, beneficiaza sau nu de concediu pentru cresterea copilului sau beneficiaza doar de indemnizatie stabilita de OUG 111/2010? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 17 Noiembrie 2015
Beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Si de concediu pentru cresterea copilului nu beneficiaza?
Este impropriu spus ca beneficiaza si de CCC , intrucat raportul de munca a incetat.

Potrivit textului de lege, beneficiaza de concediu pentru creşterea copilului si de indemnizatia aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil daniela-claudia daniela-claudia va rog sa-mi spuneti care este actul normativ care reglementeaza concediul pentru ingrijirea copilului. De asemenea as vrea sa stiu daca beneficiaza mama ... (vezi toată discuția)
Concediu femei insarcinate cu contract pe perioada determinata danaturcu danaturcu buna, sunt angazata pana in data de 18.05.2015,iar eu intru in concediu pe data de 4.05.2015,pot beneficia de cei 2 ani de concediu? Dava da ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Incetare contract in perioada concediului pentru crestere copil victoritina victoritina Buna ziua. Sunt in concediu pentru cresterea copilului incepand cu luna februarie 2011. As dori sa stiu cum ar trebui sa procedez daca doresc incetarea ... (vezi toată discuția)