avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate Anton68

Activitate Anton68

Discuție succesiune
Bună ziua ! Soacra mea,după moartea tatălui său in 1994 a renuntat la casa părintească,cu curte ,sură, in favoarea fratelui său,cea ce este specificat in certificatul de mostenire . Terenurile extravilante ( arabile si fîneată ) au fost impărtite verbal cu fratele său. Între timp a murit si fratele, rămînînd mostenitori cei doi copii ai lui.
Anul acesta s-a vîndut un teren si la intocmirea contractului de vînzare-cumpărare in fata notarului, notarul a comunicat că soacra mea nu primeste nici o parte din pretul terenului respectiv,datorită că ulterior a apărut o lege ,care cu succesiunea renuntată in 1994 dezmosteneste si din terenurile arabile. Precizez că după terenurile impărtite verbal cu fratele său , soacra mea plătea impozitele regulat.
Întrebarea mea ar fii : Care este legea respectivă apărut ulterior ,si vă rog un sfat ,cum putem deveni mostenitori legali a terenurilor împărtite verbal ?
Buna ziua.Am fost disponibilizat cu ord 36/2013 de la CFR,un an am primit indemnizatia de somaj+venitul de complectare conform art 8. Mai am dreptul la un an de venit de complectare. Va rog sa-mi spuneti ca dupa terminarea indemnizatiei de somaj,venitul lunar se va complecta la suma primita impreuna cu indemnizatia de somaj,sau am dreptul numai la suma ce reprezenta in primul an venitul de complectare ? La concediere asa ni s-a spus,ca suma va fii aceeasi pe tot parcursul acestor 2 ani !