Tatal meu a decedat in octombrie 2013, iar ulterior a avut loc succesiunea.
am mostenit apartamentul sau si vehicolul, pe care le-am instrainat ulterior.
Am procedat la incetarea tuturor contractelor de consum odata cu vanzarea apartamentului.
In ce priveste contractual cu UPC, am fost la ghiseul din cartier, am prezentat situatia si mi s-a spus "uitati, am incetat contractual, am rugamintea numai sa-=mi transmiteti pe mail copia scanata a certificatului de deces" - ceea ce am si facut. ulterior. Numai ca peste cateva luni, persoana care a cumparat apartamentul mi-a dat un plic de la UPC, cam la un 7 luni dupa ce achitasem tot si depusesem certificatul, in plic fiind o fatura cu valoare mare, pentru cateva luni (in jur de 350 lei). am fost la UPC, am depus la alta angajata o alta copie dupa certificatul de deces, am platit, desi tata era decedat. Am cerut un numar de inregistrare, ceva, care sa ateste ca de data asta au incetat contractual. in schimb, mi-au aratat un ecran de PC, spunandu-mi ca nu au in procedure sa dea vre-un numar si m-au asigurat ca au incetat contractul. Ok, bune si frumoase, nu am mai primit nimic, numai ca, peste cateva luni m-am trezit cu telefon de la o firma de creante, cernadu-mi-l pe tata la telefon (eu eram contactul ptr. tata care era batran si bolnav). am explicat toata situatia si au parut foarte intelegatori la telefon. Telefonul s-a repetat peste alte cateva luni. Am repetat explicatia, le-am spus ca tata nu poate privi la televizor de pe lumea cealalta. ca suntem o familie consummator de buna credinta si ca se poate verifica ca nu am avut macar o intarziere in plati vreodata, si eu personal am contract la ei si nu intarzii niciodata. Pe 13.08.2015 am primit un mail de la eos, "Buna ziua stimate domn / stimata doamna
Va contactam in vederea rezolvarii imediate a unei situatii confidentiale care va implica in mod direct.
Sunati in termen de maxim 48 de ore de la primirea acestui mesaj la numarul de telefon 0213055488 pentru a lua legatura cu consultantul care se ocupa de situatia dumneavoastra". Ce vina am eu ca niste functionari nu si-au facut datoria cum trebuie? Ce vina am ca trebuie mereu sa privesc la certificatul de deces pe care sa-l tot scanez sa-l trimit? eu nu vreau sa mai platesc nimic, nu este correct! va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez absolut legal in acest sens. multumesc, Roxana