avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate Fane988

Activitate Fane988

Buna ziua!

O persoana se inregistreaza ca PFA pe norma de venit cu CAEN = 4799 (Servicii de vanzare ziare, reviste si carti - Comerţ cu amanuntul efectuat în afara magazinelor, standurilor, chioşcurilor şi pieţelor)

In acest caz, pentru a isi desfasura activitatea (vanzare door-to-door; vanzari directe pe strada) trebuie sa dea bon fiscal? Avand i vedere ca este si pe norma de venit?

Un astfel de PFA mai are nevoie de alte autorizatii sau de alte aprobari pentru a putea sa isi vanda ziare si carti in parc, in gara, door-to-ddor? De ce fel si de unde se obtin?

Va multumesc!
Multumesc! Inteleg ca singurele autorizatii sunt cele obtinute de la Politia Locala? Deci, de la primarie nu trebuie nimic?

Este legal ca acesti reprezentanti de vanzari directe sa vanda fara a da niciun bon si nicio chitanta?
Buna ziua!

O persoana se inregistreaza ca PFA pe norma de venit cu CAEN = 4799 (Servicii de vanzare ziare, reviste si carti - Comerţ cu amanuntul efectuat în afara magazinelor, standurilor, chioşcurilor şi pieţelor)

In acest caz, pentru a isi desfasura activitatea (vanzare door-to-door; vanzari directe pe strada) mai are nevoie de alte autorizatii sau de alte aprobari? de ce fel si de unde se obtin?

Va multumesc!
Buna ziua!

Am vazut prin parcurile din Bucuresti tineri care vand carti ale unei edituri din Rusia. Trecand peste faptul ca isi lasa carti de vizita pe care scrie Editura X SRL, iar o astfel de firma nu exista inregistrata in Romania, va rog sa imi permiteti sa va adresez si eu cateva intrebari:

a. Este legal ca o editura sa vanda carti prin angajati sau reprezentanti in parcuri, in gara sau pe strada? Cu precizarea ca oamenii respectivi nu au chiosc sau stand, ci sunt mobili, au cartile in rucsac, le vand si pleaca in alta parte.

b. Este legal ca acesti oameni sa vanda fara a da niciun bon si nicio chitanta?

c. Ce tipuri de contracte mai pot fi folosite intre editura si un astfel de vanzator in afara de contract de munca si in afara de inregistrarea vanzatorului ca PFA sau firma?

d. Pentru a trimite astfel de vanzatori sa vanda in parcuri, in alte spatii publice sau la usa oamenilor este nevoie de autorizatii speciale?

e. Cum se poate structura 100% o astfel de activitate si la ce legi ar trebui sa ma uit?

Stiu ca pe un principiu similar functioneaza firmele de vanzari cosmetice ca Oriflame, Avon, etc, dar chiar aici pe forum am citit ca si la contractele lor sunt foarte multe probleme. Am citit ca o domnisoara care vindea cosmetice pentru astfel de firma intr-un coafor a inceput sa tremure cand a intrat un echipaj de politie si a intrebat de documente.

Va multumesc,
Stefan