avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters371700

Activitate ContSters371700

Răspuns la discuția Contract de voluntariat
Se poate incheia un contract de voluntariat in masura in care societatea (organizatia gazda) conform art. 1 din Lg. 78/2014 este fără scop lucrativ si organizeaza si administreaza activitati de voluntariat. Daca societatea este una care presteaza servicii contabile contra-cost fiind o societate comerciala nu stiu in ca masura s-ar incadra in conditiile legii.
Răspuns la discuția Oferta art. 1188 NCC
Multumesc de raspuns! Opinia dumneavoastra a fost confirmata si de catre un prof. de drept.
Răspuns la discuția Contract de vanzare
Va multumesc de raspuns!
Buna ziua! Poate un contract de vanzare sa-si produca efectele dupa decesul instrainatorului, adica proprietatea si folosinta sa se transmita in momentul in care vanzatorul decedeaza?
Răspuns la discuția Oferta art. 1188 NCC
multumesc pt raspuns, ma interesa sa vad diferentele dintre oferta de a contracta si pactul de optiune. in cazul pactului acesta poate fi notat in cartea funciara, dar in cazul ofertei nu stiu... cu toate ca in c,civ scrie ca se pot nota in cf -intentiile de a instraina-
Răspuns la discuția Oferta art. 1188 NCC
Pactul de optiune privind contractul de vanzare.
Stie cineva, oferta de a contracta da nastere unei inalienabilitati subintelese ca in cazul pactului de optiune?#-o
Discuție Oferta
Buna seara! Stie cineva daca o oferta se poate inscrie in cartea funciara?
Discuție Bilet la ordin
Buna ziua! Stie cineva ce se intampla daca trece data scadentei unui bilet la ordin cu mai mult de o saptamana? Se mai poate obtine suma? Care sunt consecintele?
Discuție Cazul fortuit
Ce parere aveti, se poate retine cazul fortuit in aceasta speta?
Circulând pe un drum public, în condiţiile în care avea în sânge o îmbibaţie alcoolică mai mare decât limita necesară pentru reţinerea caracterului penal al faptei, având şi o viteză superioară celei maxim admise pe acel segment de drum, inculpatul a pierdut controlul autoturismului ca urmare a ruperii bruşte a unei piese de la sistemul de direcţie al maşinii, astfel încât s-a produs un accident de trafic în care două persoane au suferit leziuni pentru vindecarea cărora au fost necesare peste 90 de zile de îngrijiri medicale / persoană.
Fiind trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, inculpatul a arătat că autoturismul fusese supus în termen reviziei tehnice periodice, că la aceasta nu fusese identificată defecţiunea (ea constând într-o fisură microscopică a piesei în cauză, datorată unui defect de fabricaţie) şi că rezultatul nu ar fi putut fi evitat, nici dacă evenimentul ar fi survenit la o viteză mai redusă de deplasare (în limite legale), indiferent de starea în care se găsea ca urmare a consumului de băuturi alcoolice , aspecte care au fost confirmate de expertiza de specialitate efectuată în cauză.