avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate revenco77

Activitate revenco77

Buna ziua.
Doresc sa-mi cumpar/concesionez un loc de veci. Pe internet exista o multime de oferte de la persoane particulare, contra-cost. Va rog sa ma initiati in regimul juridic al acestor bunuri imobiliare, pentru a putea proceda fara riscuri la realizarea acestei dorinte. Deci nu ma intereseaza in mod exhaustiv legislatia privind regimul juridic al locurilor de veci, ci doar ceea ce trebuie sa stie un cetatean care vrea sa incheie o astfel de “afacere”in conditii legale si fara riscul de evictiune. Exista , cumva, si posibilitatea de a obtine concesionarea unui loc de veci de la primarii, sau alte persoane juridice ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Revenco Gh.

Sunt asociat unic la un SRL infiintat in decembrie 1990 pe o “durata de viata” de 25 de ani, deci in decembrie 2015 expira valabilitatea documentelor de constituire. Capitalul social este de 200 lei. Societatea mea a avut o palida activitate cca. 10 ani si de 15 ani nu mai am nicio activitate, nici venituri, nici cheltuieli, nici salariati, deci nici operatiuni contabile. In perioada in care am fost amenintati cu impozitul forfetar, societatea a fost suspendata pe 3 ani, dar nu am mai intreprins nimic pentru repunerea in activitate, deoarece nu am fost, si nici acum nu sunt interest de reluarea activitatii, neavand un sediu adecvat si nici posibilitati de dezvoltare a unei afaceri si o varsta nu tocmai favorabila unei activitati economice. (sunt pensioner de 16 ani). Sunt la zi cu toate raportarile catre ANAF (bilanturi, declaratiile 100 si 101 – pe zero), de la inceputul activitatii pana in present, inclusiv pe perioada suspendarii. Nu am datorii fata de buget sau terti, nu am si nici nu am avut litigii de niciun fel. Nu am lichidat pana acum societatea deoarece nu am prea fost dispus la cheltuieli, iar societatea nu are niciun ban.
Va rog sa ma indrumati spre calea cea mai simpla (a se citi si cea mai ieftina) pentru a scapa de aceasta societate. Faptul ca expira durata de valabilitate este o circumstanta favorabila, poate simplifica situatia ? Ce se intampla daca dupa data de expirare nu mai depun raportarile catre ANAF si nu intreprind nimic pentru lichidare/radiere ?
Va multumesc anticipat pentru consultatia solicitata.
Cu stima,
R.G. (un capitalist in ceata vremurilor).