avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare loc de veci

Buna ziua.
Doresc sa-mi cumpar/concesionez un loc de veci. Pe internet exista o multime de oferte de la persoane particulare, contra-cost. Va rog sa ma initiati in regimul juridic al acestor bunuri imobiliare, pentru a putea proceda fara riscuri la realizarea acestei dorinte. Deci nu ma intereseaza in mod exhaustiv legislatia privind regimul juridic al locurilor de veci, ci doar ceea ce trebuie sa stie un cetatean care vrea sa incheie o astfel de “afacere”in conditii legale si fara riscul de evictiune. Exista , cumva, si posibilitatea de a obtine concesionarea unui loc de veci de la primarii, sau alte persoane juridice ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Revenco Gh.

Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:15, 30 Iulie 2018
In cimitirele comunitatii, locurile de veci nu se vand, nu se mostenesc, daor se concesioneaza prin primarii pe perioade de timp. De regula, se concesioneaza urmasilor numai dupa inregistrarea decesului unui membru al familiei.
Va puteti adresa cimitirelor private. Poate aici sa se vanda locuri de veci sau sa se concesioneze inainte de inregistrare deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci fara acte - intrare in legalitate marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre un loc de veci ale carui acte nu stiu pe unde ar putea fi. Asadar, in urma cu vreo 50 de ani, familia de pe mama mea a ... (vezi toată discuția)
Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate loc de veci cimitir bcory bcory Buna ziua, In anul 1944 bunica mea primeste printr-un act de donatie un loc de veci in cimitir, pe teren fiind construite un cavou si 2 locuri. Se precizeaza ... (vezi toată discuția)