avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Activitate AlMaria

Activitate AlMaria

Vă mulțumesc pentru răspuns.
Către bancă s-a trimis acesta poprire. În această hârtie, presupun ca sunt toate sumele ( suma care trebuie recuperata, penalizări cheltuieli de judecată+de executare).
Am mai avut popriri și s-a reținut fix suma care era pe hârtiile trimise.
Ideea este ca aceștia nu vor să îmi trimită documentația, până nu achit suma de 100 și ceva de lei ( taxe pentru scanarea documentelor).
Ideea este acesta, dacă eu vărsam banii într-un cont poprit, in momentul în care suma de x lei se strângea, se ridica poprirea pentru ca am achitat suma pe care ei au cerut-o. Sau mai reveneau cu o completare a sumei?
Așa ceva nu mi s-a mai întâmplat până acum.
Am achitat poprirea care a venit, suma inițială și gata.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

La suma din hotarare se adauga cheltuielile de executare.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Ar trebui sa discutați acest aspect cu executorul judecatoresc..În lipsa unor documente este greu sa ghicim cereprezinta

Va multumesc pentru răspuns.
Am solicitat sa mi se trimită documentele in baza cărora s-a dat decizia de poprire ( deoarece aceste nu mi-au parvenit încă, probabil din cauza faptul ca la adresa nu locuiește nimeni).
Înainte de a solicita acest lucru, executorul mi-a spus ca ‘ pentru detalii privind creanța să iau legătura direct cu creditorul’.
Deci, înțeleg ca în hotărârea judecătorească care admite infintarea popririi trebuie specificat și faptul ca suma datorata crește până la stingerea acesteia?
Mulțumesc.
Bună seara,

Vin cu o nelămurire către dvs, în speranța unei clarificări.
Am o poprire. Există o decizie judecătorească pusă în aplicare de către un BEJ.
În urma discuțiilor cu acesta, ținând cont ca eu nu sunt în țară și neavând cum să retragă bani ( conturile din Ro nu sunt alimentate), am convenit să plătesc lunar câte 300 lei, până la stingerea datoriei.
Din păcate acum 2 luni am rămas fără serviciu, într-o țară străină și m-am găsit în imposibilitatea de a achita.
Mai trebuia achitată suma de 670 lei ( 2 rate).
Acum, aceștia m-au contactat spunând ca suma de plata este de 951 lei.
Nelămurirea mea este, atâta timp cat există o sentință de executare pentru o anumită sumă, acesta se poate modifica ( chiar și după ce mi-am luat angajamentul de plată pentru suma respectiva)?
Va multumesc
Va mulțumesc!

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

Nu are obligatii in Romania referitor la salarii.

Buna ziua,
Am o nelămurire legata de impozitul pe venitul obținut din salarii, pentru persoanele care lucrează în afara țării.
Mai exact, vorbim de o persoană care locuiește în Republica Democrată Congo ( a devenit rezident al orașului Kinshasa) și este angajat al unei firme de acolo.
Întrebarea este, mai trebuie să plătească impozit și în România?
Cei de la ANAF au spus că nu, că nu este nu știu ce convenție între cele două țări, dar doamna nu a părut suficient de sigură pe răspuns.
Va mulțumesc!
Trebuie verificat Termenii și Condițiile site-ului. De cele mai multe ori este specificat faptul că nu trebuie sa utilizezi metode de plata ce nu-ți apartin. Chiar daca jackpot-ul a fost câștigat în urma depunerii cu o metoda care este pe numele tau, ca și titular de cont, daca ai încălcat TC-urile lor, riști să pierzi banii și chiar sa se închidă contul
Vă mulțumesc pentru răspuns
Așa știam și eu, dar când primesc informații contradictorii, parcă te pune un pic pe gânduri...

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Bunul cumpărat înainte de căsătorie este bun propriu și impozitul îl datorați dvs. în calitate de proprietar. (uitați-vă pe decizia de impunere sau pe vreuna din anii trecuti, că ar trebui să scrie și cota 100%).

Buna ziua,
Am o întrebare referitoare la impozitul unui imobil.
Am înțeles că dacă ești căsătorit, impozitul se împarte la 2.
Ideea este urmatoare- imobilul a fost cumpărat înainte de căsătorie, din banii obținuți în urma vânzării unui alt imobil obținut că moștenire de la părinții mei.
Întreb acest lucru deoarece eu am platit impozitul pe anul acesta,dar am înțeles că și soțul meu ar trebui să plătească ( deși la primărie nu apare că ar avea ceva de dat). Mă încurcă foarte mult normele astea și sunt convinsă că voi reușit să gasesc un răspuns clar de la dvs.
Mulțumesc!
Nu,nu a făcut acest lucru.
Nici nu cred că știa că se poate face sau că ar trebui făcut.

hob a scris:

un fel de "sechestru" exista deja......in cartea funciara e notat ap cu ipoteca si nu-l poate vinde
poate fi executat cu ap, doar ca prima vine banca si ii ia banii de pe credit.....apoi daca mai ramane ceva,primesc urmatorii inscrisi la masa credala

presedintele a facut cerere de inscriere privilegiu imobiliar pe ap?

Eu mă gândesc că ratele le achita, astfel probabil banca ar fi pus sechestru pe apartament.
De asta voiam să știu, daca se poate executa silit, ținând cont că încă are credit.

ynocentta a scris:

Atentie sporita daca apartamentul este achizitionat prin programul prima casa,prioritate are banca