avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Modificare sumă poprire după începerea achitarii
Discuție deschisă în Executare silită

Modificare sumă poprire după începerea achitarii

Bună seara,

Vin cu o nelămurire către dvs, în speranța unei clarificări.
Am o poprire. Există o decizie judecătorească pusă în aplicare de către un BEJ.
În urma discuțiilor cu acesta, ținând cont ca eu nu sunt în țară și neavând cum să retragă bani ( conturile din Ro nu sunt alimentate), am convenit să plătesc lunar câte 300 lei, până la stingerea datoriei.
Din păcate acum 2 luni am rămas fără serviciu, într-o țară străină și m-am găsit în imposibilitatea de a achita.
Mai trebuia achitată suma de 670 lei ( 2 rate).
Acum, aceștia m-au contactat spunând ca suma de plata este de 951 lei.
Nelămurirea mea este, atâta timp cat există o sentință de executare pentru o anumită sumă, acesta se poate modifica ( chiar și după ce mi-am luat angajamentul de plată pentru suma respectiva)?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AlMaria , utilizator 16:50, 21 Iunie 2025
Ar trebui sa discutați acest aspect cu executorul judecatoresc..În lipsa unor documente este greu sa ghicim cereprezinta

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Ar trebui sa discutați acest aspect cu executorul judecatoresc..În lipsa unor documente este greu sa ghicim cereprezinta

Va multumesc pentru răspuns.
Am solicitat sa mi se trimită documentele in baza cărora s-a dat decizia de poprire ( deoarece aceste nu mi-au parvenit încă, probabil din cauza faptul ca la adresa nu locuiește nimeni).
Înainte de a solicita acest lucru, executorul mi-a spus ca ‘ pentru detalii privind creanța să iau legătura direct cu creditorul’.
Deci, înțeleg ca în hotărârea judecătorească care admite infintarea popririi trebuie specificat și faptul ca suma datorata crește până la stingerea acesteia?
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu Lavykryss Lavykryss Buna ziua Am 2 popriri pe salariu de la aceeasi banca 1)nr dosar 1516 cu suma de 3042,47 reprezentand urmatoarele conform adresei de infiintare ... (vezi toată discuția)
Executare silita turelu turelu Bună seara. Am o problemă la care vă rog să mă ajutaţi. Sunt executat silit printr-o hotărâre judecătorească de către un BEJ pentru suma de 11.754 ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost executată silit o sumă de bani la trei luni după stingerea datoriei. banii mi s-au returnat, dar am niște întrebări sadrian sadrian Buna ziua. Am avut o executare silita, si suma am achitat-o integral prin poprire pe salariu. Dupa 3 luni de la stingerea datoriei am incasat o suma in contul ... (vezi toată discuția)