avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate nicolaehaj

Activitate nicolaehaj

Multumesc !
am inteles insa ca data a savarsiri faptei la ce data ne raportam
la data constatari sau la data intrari in posesie fara sa luam in calcul prescriptia care ar dura foarte mult timp ?
Buna,
deorece ma aflu intr-o dilema privind data savarsiri unei infractiuni de detinere in afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile respectiv tutun as dori cu amabilitatea Dumneavoastra stimati specialisti in drept sa ma lamuriti in urmatoarea situatie :
In cazul infractiuni de detinere in afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile respectiv tutun exista doi timpi :
1.Data procurari produsului respectiv intrarea in posesia acestuia
2.Data constatari infractiuni de catre organele judiciare
Avand aceste date fara de care infractiunea nu ar putea fi posibila as dori sa va intreb la ce data ne raportam ca data a comiteri faptei situatia prezentata la pct 1 sau 2 .?
Este foarte important acest aspect in calculatia prescriptiei speciale
PS: Mentionez ca intre pct 1 si pct 2 este o perioada destul de lunga respectiv 2 ani in care organele judiciare desi aveau informatia ca la locul respectiv exista produse accizabile nemarcate si chiar au facut un dosar penal in acest sens la momentul respectiv au omis timp de 2 ani sa faca o perchezitie .
Buna ,
In 3 martie 2017 am primit o hotarare definitiva prin care am fost condamnat 6 luni inchisoare cu amanarea aplicari pedepsei , termen de supraveghere 2 ani si si am fost obligat sa platesc suma de 10.000 de lei unei societati reprezentand daune materiale .
In termenul de supraveghere care banuiesc ca a decurs de la ramanerea definitiva a hotarari deorece nu mi sa stabilit programul de supraveghere pana in prezent mi-a fost descoperita o alta fapta savarsita inaintea ramaneri definitive a hotarari pentru care am decis sa inchei cu procurorul un Acord de recunoastere a vinovatiei in care am convenit cu procurorul la pedeapsa de 2 ani si 10 luni cu suspendare .
In conditiile de fata pedeapsa amanata din prima hotarare se anuleaza si se aplica reglementarile concursului de infractiuni respectiv instanta daca va aviza acordul (deoarece sunt in faza de instanta pentru avizare ) va adauga un spor de pedeapsa de 1/3 din cele 6 luni respectiv 2 luni .
Deoarece nu am reusit sa achit acea obligatie reprezentand plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune materiale societati respective as dori cu amabilitatea Dumneavoastra sa stiu daca aceasta stare de fapt imi va afecta , imi va putea compromite in instanta conventia cu procurorul respectiv pedeapsa cu suspendare .
Multumesc !
buna,
Infractiunea de detinere a produselor acizabile in afara antrpozitului fiscal se raporteaza la momentul identificari produselor sau la momentul achizitionari acestora ?
Se poate retine infractiunea de detinere a produselor accizabile in afara antrpozitului fiscal fara afi in prealabil autorizat ca si antrepozitar fiscal?
Buna,
Cu amabilitatea Dumneavoastra distinsi profesionisti ai dreptului as dori sa imi clarific o anumita situatie legata de detinerea produselor accizabile in afara unui antrepozit fiscal.
In data xx.05.2017 la locuinta lui Y se efectueaza o perchezitie prin care se urmareste identificarea de produse accizabile nemarcate respectiv tigari si tutun de fumat ,Y fiind banuit de operatiuni specifice acctivitatii infractionale de contrabanda cu tigari realizate in perioada 2011-2015.
La data perchezitiiei la domiciliul lui Y se gaseste cantitatea de 100 kg tutun de fumat nemarcat despre care Y declara ca il detine din 2015 .
Este normal ca infractiunea de detinere a produselor accizabile in afara antrpozitului fiscal sa fie retinuta la data de xx.05.2017 ca si savarsita atunci si nu in momentul cand Y a declarat ca la cumparat ,aceasta fiind o infractiune din spectrul celor continue permanente care au un momement al savarsiri iar fructul acestora continua sa existe pana la interventia unui alt factor respectiv identificarea acesteia?
Răspuns la discuția incompatibilitate procuror
poate oarcum un astfel de personaj sa fie impartial si sa te apere in dosarul in care esti parte vatamata iar pe de alta parte sa te acuze in celalalt dosar fara sa aibe influente de o parte sau de alta
Buna ,
Un procuror care instrumenteaza un dosar de parte vatamata poate in acelasi timp sa instrumenteze si un alt dosar pentru aceeasi parte in calitate de inculpat?!?
mentionez ca sunt dosare diferite cu fapte diferite!
Buna,
In urma cu cateva zile am depus o plangere impotriva solutiei de clasare in cadru unui dosar administrat de parchetul de pe langa judecatorie respectiv procurorul ierarhic -Primprocurorul iar acesta in doar o zi dupa ce am depus plangerea probabil fara sa urmareasca dosarul in cauza a dispus respingerea plangeri.
Intrucat in termen de 20 de zile pot sa depun plangere impotriva aceslui raspuns as dori cu amabilitatea Dumneavoastra sa stiu unde trebuie depusa aceasta plangere ?
Răspuns la discuția ''Furt'' si folosire card
Cautati cat mai repede un avocat bun .Doar asta va ajuta momentan pentru a avea o incadrare favorabila impacarii altfel veti avea cazier .
In urma cu un an sora mea deplasanduse pe jos pe marginea drumului ,fiind intuneric a fost accidentata pe un drum public de catre un autovehicul al carui conducator dupa producerea acestuia a parasit locul acidentului impreuna cu autovehiculul .

In urma accidentului sora mea a suferit leziuni craniene grave si la scurt timp dupa accident respectiv 4 zile a decedat .

As dori sa va intreb daca in aceste conditii in care autorul a ramas neidentificat pot solicita in caliate de frate despagubiri si daca da cum se procedeaza ?