Mă minunez de fiecare dată când ne lovim de lucruri de genul acesta.
Presupun că singura soluție ar fi o rezolvare în instanță, dar nu știu cine ar fi dispus să se înhame la așa corvoadă.
Știu că în cazul taxei radio de exemplu, unde îți trimiteau factură automat, a existat un precedent în Cluj în urma căruia instanța a decis că taxa este abuzivă.
Mă gândeam că există și în cazul acesta un precedent. Oricum văd că la noi legea e după cum o interpretează instituțiile statului, fiecare primărie de sector îți cere altceva pentru această autorizație.
Mi se pare in continuare ca nu ar trebui ca primaria sa te oblige sa contractezi ceva de care nu ai nevoie. Stiti cumva daca a fost cineva care sa ii cheme in instanta si care a fost rezultatul?
Pentru obtinerea unei autorizatii de functionare la sectorul 5 in lista de documente necesare este si un contract de salubritate obligatoriu.
Am sunat la Rosal (numar care redirectioneaza la Romprest, aparent e aceeasi companie) si mi-au oferit un pret pentru persoane juridice de 70 RON/ luna. Ori asta mi se aberant, nici nu am unde sa montez pubele langa spatiu. Mi se pare hotie pe fata sa te oblige sa inchei un contract cu o companie care deja are contract cu primaria pe 10 milioane EUR.
Dar, lasand asta la o parte, exista vreo alta metoda pentru a obtine aceasta autorizatie? Contractul poate fi facut pe persoana fizica, de exemplu?
1) Să spunem că vreau sa produc 10 șepci / săptămână, cum ar trebui să arate procesul de înregistrare și vânzare? (menționez că nu am firmă plătitoare de TVA)
2) Dacă lucrez cu producători locali ce nu pot emite factură - există vreo metodă legală să colaborez cu ei?
Scuzele mele dacă sunt întrebări de începători, dar încerc să înțeleg procesul exact ca să nu fac vreo greseală . Mulțumesc!