avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Activitate iulianbalan

Activitate iulianbalan

Bună ziua,

Recent m-am apucat de construcția unei case și vecinul din dreapta mă amenință că mă va da în judecată pentru că i-am invadat intimitatea. Susține asta pentru că am prevăzut niște geamuri opace rabatabile pe partea lui și că il vor deranja atunci când vrea să stea pe terasă.
Am autorizație de construcție și am respectat întocmai proiectul, am chiar și semnătura lui că este de acord cu construcția. Casa este pe un singur nivel și casa este la 1 metru de proprietatea lui.
Argumentele lui sunt:
- "Nu mi-ați arătat proiectul casei atunci când am semnat" - este adevărat, dar nu a cerut asta, a semnat pur și simplu;
- "V-am spus să nu vă faceți geamuri pe partea mea" - asta nu este adevărat.

Întrebările mele sunt:

1. Are vreo șansă legală de câștig pe o temă din asta?
2. Dacă mă dă în judecată, are dreptul să sisteze șantierul până la soluționare?

Mulțumesc,
Iulian Balan
Am fost în audiență fără nici un rezultat. Șeful a zis așa: ”Noi am trimis cererea către Italia, dar dacă ei nu ne răspund la e-mail (care e singura cale de comunicare) nu este vina noastră. Eu nu îți pot da dovadă de circulație conform legilor din România.”
Am căutat prin ordinul 163/2011 dar nu m-am regăsit în nici una din situațiile ”prevăzute” acolo.
Bună ziua,

Pe data de 02.09.2015 am depus cerere de preschimbare a permisului auto italian cu cel românesc.
Permisul era valabil cu valabilitate până pe 24.12.2015.
Până astăzi nu mi-au eliberat încă permisul românesc pentru că nu au reușit să facă verificările necesare (autenticitate și alte chestii).
Din cauză că permisul italian a expirat ieri, poliția din România nu mi-a mai eliberat dovadă conform căreia să mai pot circula. Deci, momentan, sunt pe dreapta pe o perioadă neclar de lungă și asta mă afectează destul de mult.

Ce pot să fac?