avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Preschimbare permis auto străin valabil
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Preschimbare permis auto străin valabil

Bună ziua,

Pe data de 02.09.2015 am depus cerere de preschimbare a permisului auto italian cu cel românesc.
Permisul era valabil cu valabilitate până pe 24.12.2015.
Până astăzi nu mi-au eliberat încă permisul românesc pentru că nu au reușit să facă verificările necesare (autenticitate și alte chestii).
Din cauză că permisul italian a expirat ieri, poliția din România nu mi-a mai eliberat dovadă conform căreia să mai pot circula. Deci, momentan, sunt pe dreapta pe o perioadă neclar de lungă și asta mă afectează destul de mult.

Ce pot să fac?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:10, 25 Decembrie 2015
Eu zic sa mergi in audienta la comandantul de la circulatie unde ai depus actele si solicita o dovada de prelungire a permisului valabila in romania , vina nuti apartine , ei sant de vina si tot ei trebuie sa rezolve !
Am fost în audiență fără nici un rezultat. Șeful a zis așa: ”Noi am trimis cererea către Italia, dar dacă ei nu ne răspund la e-mail (care e singura cale de comunicare) nu este vina noastră. Eu nu îți pot da dovadă de circulație conform legilor din România.”
Am căutat prin ordinul 163/2011 dar nu m-am regăsit în nici una din situațiile ”prevăzute” acolo.
Eu nu cred ca ei colaboreaza prim E- mail cu serviciu circulatie den Italia ,exista alte cai prin care se solicita date , trebue sa trimita cererea la serviciu circulatie directia generala a circulatiei din Romania , si ei se ceara la statul Italean pe cai corespunzatoare . Eu asa cred
OMAI 163/2007

Articolul 7

(3) În cazul în care valabilitatea permisului depus nu a expirat, dovada înlocuitoare se emite cu drept de circulaţie cu valabilitate de cel mult 30 de zile, fără a fi depăşită perioada de valabilitate a permisului de conducere, iar pentru celelalte situaţii, dovada se emite fără drept de circulaţie.

(5) În cazurile în care verificările prevăzute la art. 3 alin. (5) şi (7) şi la art. 6 alin. (3) şi (4) nu se finalizează în termenul de valabilitate a dovezii înlocuitoare a permisului depus pentru preschimbare, se eliberează o nouă dovadă înlocuitoare cu valabilitatea de cel mult 30 de zile. Procedura continuă până la momentul în care se primeşte răspunsul de la autoritatea competentă din statul membru, când se procedează la eliberarea permisului de conducere

Va aflati in situatia in care valabilitatea permisului a expirat iar politia trebuie sa va elibereze o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie.

Bineinteles ca aceasta dovada nu va foloseste la nimic din moment ce nu aveti drept de circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis conducere cat. b eliberat de statul italian georgedinradauti georgedinradauti Va salut!Astazi 20/08/2013 am fost la depunera dosarului pt.preschimbare permis auto cat.B eliberat destatul ITALIAN ce se expira pe 29/08/2013!Dosarul ... (vezi toată discuția)
Se prelungeste dovada unui permis de conducere? adi_alice adi_alice Mi-a expirat permisul de conducere preschimbat in Spania. Am depus dosarul pe 25 iulie, am primit o dovada valabila pana pe 18 august, care este expirata azi, ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis conducere din permis englezesc in permis romanesc doru_ragalie doru_ragalie Am depus dosarul pentru preschimbarea permisului auto din permis englezesc in permis romanesc. Am primit dovada pentru circulatie de 30 de zile, iar cand ... (vezi toată discuția)