avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate IacobMary

Activitate IacobMary

Răspuns la discuția Calcul numar tichete de masa
Ora lipsa la program este intarziere

Buna ziua,
La cate tichete de masa are dreptul un salariat angajat cu 8 ore/zi dar care este prezent la program 7 ore?
Pentru salariatii cu timp partial concediul de odihna se calculeaza ca la cei cu norma intreaga? Daca salariatul lucreaza cu CIM la doi angajati, are dreptul la doua concedii de odihna?
Un detinator de certificat permanent de handicap accentuat poate fi angajat cu doua CIM/8ore/zi la doi angajatori in orase diferite?Datorita handicapului este scutit de impozitul pe salariu. Scutirea este valabila pentru salariul aferent CIM pentru ambii angajatori sau numai pentru unul?
Nu m-am referit la contracte de munca la domiciliu ci in mod particular la doua CIM cu norma intreaga, cu prezenta zilnica la program la sediul angajatorilor.
Cum este posibil ca o persoana sa lucreze cu norma intreaga in acelasi timp, pentru angajatori diferiti, in orase diferite? E o aberatie si legea o permite!!!!
In urma unei hatarari judecatoresti a Curtii de Apel angajatorul trebuie sa anuleze o decizie de desfacere a CIM pentru salariatul concediat disciplinar, sa plateasca daune materiale egale cu salariile indexate pana la aparitia hotararii definitive, asta in cazul in care angajatul respectiv s-a angajat la un alt loc de munca la putin timp de la concediere. Cum procedeaza acum angajatorul? Daca a fost anulata decizia inseamna ca angajatorul trebuie sa-l reangajeze pe salariatul indisciplinat? Poate sa apara in Revisal cu 2 locuri de munca cu program de 8 ore pe zi? va rog sa ne lamuriti aceste aspecte. Cum sunt tratate contabil salariile socotite daune?