avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Detinator certificat handicap permanent
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Detinator certificat handicap permanent

Un detinator de certificat permanent de handicap accentuat poate fi angajat cu doua CIM/8ore/zi la doi angajatori in orase diferite?Datorita handicapului este scutit de impozitul pe salariu. Scutirea este valabila pentru salariul aferent CIM pentru ambii angajatori sau numai pentru unul?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:31, 11 Ianuarie 2016
O persoana cu handicap poate avea mai multe contracte de munca si va fi scutita de impozit pe toate veniturile din salarii realizate.

Codul muncii:

ART. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.


Codul fiscal:

ART. 60 - Scutiri

Sunt scutiţi de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili:
1. persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din:
a) activităţi independente, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere;
b) salarii şi asimilate salariilor, prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3);
c) pensii;
d) activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, altele decât cele prevăzute la art. 105, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit Mariana Samoila Mariana Samoila Persoanele cu grad grav de handicap sunt scutite de impozit PE venit din inchirierea locuintei? (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap grav este scutita de impozit la arenda? wasssu wasssu Salutare, O persoane cu handicap grav este scutita de la plata impozitului pentru veniturile obtinute din arenda (are dat pamantul in arenda unei ... (vezi toată discuția)
Impozit pe depozit bancar cernatlarisa cernatlarisa Exista vreo facilitate pt. persoana cu handicap în ceea ce privește impozitul pe depozitul bancar (reducere/ scutire, etc.)? Multumesc, (vezi toată discuția)