avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate stoicaleonida

Activitate stoicaleonida

in ce conditii poate un angajator sa refuze un concediu medical?
- daca nu este adus la timp (24h anuntat si 6 zile adus fizic parca) poate sa-l refuze?
- dar daca are dovezi clare ca presupusul bolnav a fost pe plaja sau in excursii in aceasta perioada (daca nu ma insel angajatul ar trebui sa anunte la medic adresa unde poate fi gasit etc)
- dar daca medicul de familie da pe o boala obisnuita mai mult de 10 zile de concediu medical?
- are vreo metoda angajatorul de a verifica daca concediul este corect acordat sau doar se incearca un chiul cu acte in regula?
Va multumesc frumos. Banuiam ca prea multe solutii nu am dar am vrut sa ma asigur. Romanica...
asta inseamna ca daca statul roman dintr-un motiv sau altul nu mai restituie acesti bani noi ramanem cu paguba?
si daca pur si simplu nu mai am bani pt aceste concedii mai ales ca suma de rambursat este considerabila, ce fac?
eu nu spun ca nu dau banii, dar pot intarzia cu ei proportional cu intarzierea statului la decontare.
nimeni nu mi-a spus cand am infiintat firma ca va trebui sa am cateva sute de milioane pentru a imprumuta statul in astfel de situatii.
buna ziua,
am o firma, am in cadrul firmei 2 fete insarcinate, le platesc concediile medicale la zi numai ca de circa 6 luni de zile statul nu mi-a mai rambursat niciun leu.
1. ce s-ar intampla daca as plati angajatilor aceste concedii in momentul in care as primi si eu banii de la stat macar pt luna trecuta?
2. ce s-ar intampla daca nu as mai plati aceste contributii la stat pana in momentul in care datoriile nu s-ar compensa?
Răspuns la discuția Obligativitate analiza risc
Va multumesc pentru amabilitatea de a raspunde desi recunosc ca nu sunt chiar lamurit cu cateva din prevederi.
1. Conform legii termenul pentru societatile infiintate pana in 2012 s-a prorogat pana in 2017 in timp ce la unitatile infiintate dupa 2012, termenul era de 01.01.2015
Societatea eu am infiintat-o in 2009, deci ar face obiectul prorogarii, iar punctul de lucru la care fac referire l-am deschis in iunie 2015, deci dupa termenul limita...
2. In HG301/2012 anexa 1 sunt prevazute unitatile care trebuie sa respecte cerintele minime de securitate, deci cele care trebuie sa intocmeasca analize de risc. Sunt prevazute bancile, casele de schimb iar la capitolul spatii comerciale sunt trecute doar cele cu suprafata mai mare de 500 mp. Eu am 350mp si nu ma regasesc aici.
Răspuns la discuția Obligativitate analiza risc
Am citit si eu acest HG dar tocmai aici este buba ca proroga termenul doar pt obiectivele infiintate pana la data de 16 iunie 2012. Celelalte infiintate dupa 16 iunie 2012 aveau termen 1.01.2015. Ori eu am deschis punctul de lucru in urma cu 6 luni si aici intervine nedumerirea mea...si a politistului ca nu ma situez in niciuna din situatii.
Am deschis un magazin universal cu o suprafata de 350mp acum circa 6 luni. Politistul din zona imi spune ca HG-ul din decembrie 2015 amana termenul pentru efectuarea analizelor de risc doar pt obiectivele infiintate inainte de 2012 si ca eu, fiind recent infiintat, am obligatia de a efectua aceasta analiza. Are dreptate?